Przejdź do zawartości
Usuwanie zatorów w zmywarce ikona

HOGYAN SZÜNTESSÜK MEG AZ ELTÖMŐDÉST?

Használja Finish útmutatónkat a mosogatógép eltömődésének megelőzésére és az eltömődés megszüntetésére, beleértve az ehhez szükséges termékeket.

„Ha vigyázol az eszközeidre, az eszközeid is vigyázni fognak rád...” Ezt különösen fontos észben tartani, amikor a mosogatógépről van szó, amelynek optimális teljesítménye a megfelelő gondoskodáson múlik. A kiváló teljesítmény elérésének egyik gátló tényezője a mosogatógép eltömődése. Ha ez ismerősen hangzik, már el is olvashatod, hogyan előzheted meg és hogyan orvosolhatod ezt a problémát.

Miért van eltömődve a mosogatógépem?

A mosogatógépet számos dolog eltömítheti. Ha folyamatosan használod a mosogatógépet ételek, zsiradékok és egyéb maradványok eltávolítására, ez eltömítheti a gépet, és megakadályozhatja az egyes részek megfelelő mozgását. Ezenkívül a kemény vízzel rendelkező területeken a csövekben vízkő halmozódhat fel, amely megakadályozhatja a megfelelő áramlást. Nagyobb az esély a gép eltömődésére, ha nem távolítod el a nagyobb ételmaradékokat az edényekről, mielőtt a gépbe tennéd őket. Fontos azonban, hogy az edényeket és tányérokat nem kell leöblíteni, mielőtt a mosogatógépbe tennéd őket. Hiszen ezzel feleslegesen pazarolnál vizet! Mindössze a maradékok gyors (de alapos) eltávolítására, az útmutatásnak megfelelően alkalmazott Finish mosogatószerre és egy, megfelelő beállítással használt, modern mosogatógépre van szükséged. Ez a három tényező gondoskodik arról, hogy az edények minden alkalommal tiszták és fényesek legyenek.

Hogyan előzhető meg a mosogatógép eltömődése?

A mosogatógép eltömődésének megelőzésére a Finish mosogatógép-tisztítót érdemes használnod. Összetétele megküzd a mosogatógép rejtett részein felgyülemlő zsírral, vízkővel és szagokkal:

  1. Győződj meg róla, hogy a mosogatógép üres, és nem tartalmaz más mosogatószert vagy tisztítószert.
  2. Távolítsd el a matricát a palack tetejéről (de hagyd rajta a kupakot), és helyezd el a palackot fejjel lefelé, biztonságos helyre.
  3. Zárd be az ajtót, és állítsd be a gépen a legmelegebb ciklust, amely leolvasztja a viaszréteget, és kiengedi a palack tartalmát.
  4. Ha lejárt a program, vedd ki és hasznosítsd újra a palackot, és használd a mosogatógéped biztonságosan, annak tudatában, hogy optimális teljesítménnyel tud működni.
  5. A legjobb eredmények érdekében ismételd meg a folyamatot 3 havonta.

Hogyan tisztítsam meg a mosogatógépet, ha nem tud lefolyni a víz?

Ha a mosogatógép nem tud leürülni, lehet, hogy olyan eltömődés van, amelyet a mosogatógép-tisztítószer nem tud megoldani. Ha olyan mosogatógépet kell tisztítanod, amelyben víz áll, kezdd a mosogatógép kiürítésével, hogy könnyebben hozzáférj a géphez. Ehhez kövesd az alábbi lépéseket, hogy hatékonyan tudd leengedni a vizet a mosogatógépből:

Kapcsold le az áramot:

Győződj meg róla, hogy lekapcsoltad a mosogatógéphez és a konyhamalachoz (ha van ilyen) tartozó áramot.

Távolítsd el a benne álló vizet:

Egy törölközővel, ronggyal vagy más nedvszívó anyaggal távolíts el annyi vizet, amennyit csak tudsz.

Keresd meg a lefolyócsövet:

Ez köti össze a mosogatógépet a konyhamalaccal. A lefolyócsövet általában a mosogató alatt vagy a mosogatógép mögött találod.

Távolítsd el és tisztítsd ki:

Ha megtaláltad, fogóval le tudod választani a tömlőt, és elkezdheted kitisztítani. Azt javasoljuk, hogy a tisztításhoz használj kereskedelmi forgalomban kapható duguláselhárító eszközt, például csőtisztítót.

Ellenőrizd a mosogatógép lefolyóját:

Miután meggyőződtél arról, hogy elhárítottad a lefolyócső eltömődését, itt az ideje kezelésbe venned a mosogatógép lefolyóját is. Ez a mosogatógép alján található, egy csavarhúzóval eltávolítható, és a csőhöz hasonlóan kitisztítható. Ha ezzel is elkészültél, és még mindig eltömődést tapasztalsz, itt az ideje felkeresni egy szakembert. Időről időre érdemes kitisztítani a mosogatógépet kívül és belül. A jobb karbantartás révén a gép hosszabb ideig tud megfelelően működni, és a legértékesebb konyhai berendezésed továbbra is kifogástalan állapotban lehet a segítségedre.