Przejdź do zawartości
Usuwanie plam z twardej wody w zmywarce ikona

HOGYAN TUDOM ELTÁVOLÍTANI A VÍZKÖVET A MOSOGATÓGÉPBŐL?

Tudja meg, mely termékeket használja a Finish-szel a kemény vízfoltok eltávolítására a mosogatógépről, és végül meghosszabbítja annak élettartamát.

Lehet, hogy tudomásod van arról, hogy kemény a víz a környéken, ahol élsz. A kemény víz íze gyakran jó, de sajnos foltokat okozhat az üvegen és más felületeken, valamint olyan lerakódásokat okozhat a mosogatógépben, amelyet nehéz kézzel eltávolítani. Mi is okozza ezt pontosan, és mit kell tennünk, hogy eltüntessük a mosogatógépben a kemény víz okozta lerakódásokat és szennyeződéseket?

Mit értünk kemény víz alatt?

Egyes területeken a csapból folyó víz a karbonátokból álló vízkő- és mészkőlerakódásokon keresztül szivárog. Lágy vízről akkor beszélünk, ha ezek a vegyületek csak kis nyomokban van jelen, míg a kemény víz viszonylag nagy mennyiségű kalciumot és magnéziumot, valamint más ásványi anyagokat tartalmaz. Ez nem jár egészségügyi kockázattal, de mint említettük, kemény víz okozta foltokhoz és vízkőlerakódásokhoz vezethet, valamint csökkentheti a mosogatószer hatékonyságát.

 

Hogyan lehet eltávolítani a kemény víz okozta foltokat?

A mosogatógépben a kemény víznek két következménye lehet: homályos poharakat és vízkőlerakódást. Ennek megoldására a Finish Rinse Aid öblítőszer használata javasolt.

Finish Rinse Aid öblítőszer

A Finish Rinse Aid öblítőszerrel a következő lépéseket követve kezelheted a kemény víz okozta foltokat és bevonatot az edények, poharak és más konyhai eszközök csillogása érdekében:

lépés – Ellenőrizd, hogy a mosogatógép rendelkezik-e beépített folyékonyöblítőszer-adagolóval, amely általában a mosogatószer-rekesz(ek) közelében található.

lépés – Töltsd meg az öblítőszer-adagolót Finish Rinse Aid öblítőszerrel, és töröld le az esetlegesen kifolyt terméket.

lépés – A Finish Rinse Aid öblítőszert a mosogatógép automatikusan kibocsátja a mosogatógép minden egyes működtetése során az öblítési ciklusban.

lépés – Javasoljuk, hogy az öblítőtartály mindig legyen tele. Ellenőrizd és töltsd fel havonta – a mosogatógép piros fényének villogása az öblítőszer alacsony szintjét jelzi. Ilyenkor töltsd fel az öblítőtartályt.

Hogyan előzhető meg a víz okozta lerakódás a mosogatógépben?

Bár a fenti módszerek segítenek megszabadulni a mosogatógépben felgyülemlett kemény víz okozta lerakódásoktól, az is fontos, hogy megtedd a szükséges lépéseket a lerakódások megelőzése érdekében. Ehhez mindössze a mosogatógép rendszeres tisztítására kell odafigyelned – egyszerűen kövesd az alábbi lépéseket, és használd a Finish mosogatógépsót és a Finish mosogatógép-tisztítót.

Finish mosogatógépsó

A Finish mosogatógép feltöltése révén kevesebb vízkő képződik a gépben, mivel lágyítja a vizet, miközben az a tisztítótartályba áramlik.

lépés – A mosogatógépsót a mosogatógépben található extra szűrőhöz kell tenned. Ez általában a mosóegység alján található, szemben az ajtóval, de a biztonság kedvéért ellenőrizd a gyártó útmutatóját vagy használati utasítását.

lépés – Nyisd ki a kupakot, és öntsd bele a sót

lépés – Ellenőrizd a csomagoláson, hogy mennyi só szükséges, és hasznos lehet egy mérőpohár és egy tölcsér használata a só kiméréséhez és a mosogatógépbe való adagolásához.

lépés – Ha feltöltötted, tedd vissza a kupakot a helyére.

lépés – Rendszeresen töltsd fel a mosogatógépsót, ha úgy veszed észre, hogy fogyóban van. Egyes gépmodellek esetén piros villogó fény jelzi, hogy alacsony a sószint. Ilyenkor mindenképpen töltsd fel a sótartályt!

Finish mosogatógép-tisztító

lépés – Győződj meg róla, hogy a mosogatógép üres, és ne használj más mosogatószert vagy tisztítószert.

lépés – Fordítsd a Finish mosogatógép-tisztító palackját fejjel lefelé, de hagyd a kupakot a flakonon (a zárómatricát távolítsd el).

lépés – Zárd be az ajtót, és állítsd be a gépen a legmelegebb ciklust.

lépés – Ha lejárt a ciklus, vedd ki a palackot, hasznosítsd újra, és élvezd, hogy a mosogatógép ismét optimális hatékonysággal működik.

lépés – Az alkalmazása három havonta javasolt. A mosogatógép-tisztító ugyanakkor a mosogatógép használatától függően és/vagy kellemetlen szagok vagy géphiba esetén gyakrabban is alkalmazható.

A kemény víz okozta foltok eltávolítása fontos lépés a mosogatógép karbantartása során. Ez nem csak azt eredményezi, hogy az edények és poharak csillogóan kerülnek ki a gépből, hanem a mosogatógéped élettartamát is meghosszabbíthatod.