Przejdź do zawartości

GYAKORI KÉRDÉSEK

A leggyakrabban előforduló mosogatógéppel és mosogatógépi termékekkel kapcsolatos kérdésekre itt találod a válaszokat.

ÁLTALÁNOS GYIK

A mosogatószernek ki kell egészítenie a mosogatógép tisztító funkcióját. Az automata mosogatószer speciálisan az ételmaradékok és zsíros szennyeződések eloszlatására, visszatartására, majd az utolsó öblítésnél történő eltávolítására lett kifejlesztve. Közben pedig alig vagy egyáltalán nem habzik.

Nem szükséges. Az előöblítés már a múlté. Bár sok brit háztartás így jár el, ez időigényes és pazarolja az értékes erőforrásokat [4.0.1]. A modern mosogatószerek, mint amilyen a Finish Quantum Ultimate [1.2.1.1], fehérítőt és enzimeket is tartalmaznak, és a mosogatógépgyártók ezeket javasolják a mosogatógépek előöblítés nélküli használatához. A fehérítő a nehezen eltávolítható foltok, például a tea és a kávé ellen lép fel, az enzimek pedig lebontják a fehérjéket és a keményítőket. Mindössze annyit kell tenned, hogy a nagyobb maradványokat a szemetesbe sepri, és már pakolhat is be a mosogatógépbe.

A mosogatószert száraz környezetben ajánlott tárolni. Ha poralapú mosogatószert használt, minden használat után zárd vissza a fedelet, hogy száraz maradjon a termék (és elkerüld a por kiömlését!). Mint minden tisztítószert, a mosogatószert is gyermekek elől elzárva tárold.

Az öblítő a következőkhöz szükséges:

  • Az edények foltmentességének, fényének biztosítása
  • A szárítási funkció támogatása

A só a következőkhöz szükséges:

  • A gép védelme a vízkő ellen
  • A víz lágyítása a jobb tisztítás érdekében

Az olyan multifunkciós tabletták, mint a Finish Quantum Ultimate és a Finish All in One, öblítőt és sót is tartalmaznak. Azonban, ha nagyon kemény a víz a területen, külön só és öblítő használata is ajánlott a gép védelme és a legjobb eredmény elérése érdekében.

A mosogatógép-tablettákat mindig a mosogatószer-adagoló rekeszbe kell tenni. Ha a mosogatógép aljába teszed, valószínűleg túl gyorsan feloldódik, és már az előmosogatás során kioldódik a mosogatószer, így a fő mosogatási ciklusra nem marad belőle. Ez csökkenti a tisztítás hatékonyságát.

TABLETTA GYIK

A mosogatógép-tabletták felületaktív anyagokat tartalmaznak, amelyek hatással vannak a folyadékra, amelyhez hozzáadják őket, így az hatékonyabban tudja feloldani és lemosni a szennyeződéseket. Tartalmaznak továbbá enzimeket (a keményítőtartalmú élelmiszerek és a fehérjék lebontására), vízlágyító hatóanyagokat (a kemény víz kezelésére [3.3.1]) és biztonságos fehérítőszereket is.
Miután betetted a mosogatógép-tablettát a mosogatószer-adagoló rekeszbe, a gép az optimális időpontban kiengedi a tartalmát, így a tabletta feloldódik a vízben, kiengedi az összes összetevőt, és megtisztítja az edényeket!

A mosogatógép-tabletták használata egyszerű. Szükség esetén távolítsd el a védőcsomagolást, tedd a tablettát a mosogatószer-adagoló rekeszbe, csukd be a rekeszt, kapcsold be a mosogatógépet, és hagyd, hogy a technológia és a Finish termék tegye a dolgát!
A Finish tabletták [1.2.1.1] használatával kapcsolatos részletes információkért olvass tovább.

Száraz kézzel távolítsd el a tablettát a tárolóból, és tedd be a mosogatószer-adagolóba. Győződj meg róla, hogy az adagoló és tabletta is száraz, hogy megakadályozd az idő előtti feloldódását.

Zárd le szorosan a tabletta csomagolásának fedelét. A megmaradt tabletták védelme érdekében tárold hőtől és nedvességtől védett helyen.

Tablettáink csomagolóanyag nélküliek (a Finish Classic kivételével), és úgy vannak kialakítva, hogy tartalmuk vízzel érintkezve kioldódjon. Ne szúrd át és ne próbáld meg kicsomagolni a tablettákat.

Zárd le a mosogatószer-adagolót, majd csukd be a mosogatógépet.

Győződj meg arról, hogy minden tárgy mosogatógépben mosható, és válaszd külön az ezüstöt a rozsdamentes acéltól.

A fémtárgyakat a gyártó utasításai szerint kezeld.

Indítsd el a mosogatógépet. Az optimális vízhőmérséklet 51° – 60°C.

Az optimális eredményekért (a mosogatószer mellett) a Finish Rinse Aid [1.3.0] használata javasolt a csillogóbb és szárazabb edényekért. 

A mosogatógép-tablettákat mindig a mosogatószer-adagoló rekeszbe kell tenni.
Ha a mosogatógép aljába teszed, valószínűleg túl gyorsan feloldódik, és már az előmosogatás során kioldódik a mosogatószer, így a fő mosogatási ciklusra nem marad belőle. Ez csökkenti a tisztítás hatékonyságát.

Az, hogy le kell-e venni a műanyagot a mosogatógép-tablettáról, a vásárolt termék függvénye. Ökölszabályként elmondható, hogy ha a tabletta egyenként be van csomagolva, akkor igen, használat előtt el kell távolítania a műanyag fóliát. Ha azonban a tablettát egy vékony, átlátszó műanyag burok veszi körül, ezt nem kell eltávolítani, és a mosási folyamat során biztonságosan feloldódik.

A mosogatógép-tabletta csak a mosogatógép mosogatószer-adagoló rekeszébe tehető, tehát nem helyezhető magába a mosogatógépbe.