Przejdź do zawartości
A mosogatógép hőmérsékletének beállítására vonatkozó tippek ikonra

MOSOGATÁSI HŐMÉRSÉKLET IRÁNYELVEK

Tudjon meg mindent, amit tudnia kell a mosogatógép vízéről a Finish mosogatási hőmérsékleti irányelvei alapján.

Természetesen azt szeretnénk, hogy a mosogatógépünk a lehető legjobban működjön – a fényes, csillogó poharaktól kezdve a használt edények szennyeződésének és lerakódásainak hatékony eltávolításáig. Bár ebben és még sok másban is számíthatunk mosogatógépeinkre, sokan valójában nem vagyunk tisztában azzal, hogy a mosogatógépek hőmérséklete hogyan befolyásolja a teljesítményt. Most leírunk mindent, amit tudnod kell, a rendszer működésétől kezdve az optimális mosogatási hőmérsékletig, beleértve azt is, mit kell tenned, ha a hőmérséklet nem elég magas.

Mi a legjobb hőmérséklet a mosogatógépek számára?

A mosogatógép hőmérsékletét úgy határozzák meg, hogy a lehető leghatékonyabb legyen. Egy átlagos mosogatógép fő ciklusa körülbelül 51-60 °C-on fut. Ennek oka, hogy a mosogatógépben lévő víz hőmérsékletének elég melegnek kell lennie ahhoz, hogy a mosogatószer feloldódjon és aktiválódjon, és eltávolítsa a maradék ételt és zsírt. Az öblítési fázisban a vizet kissé magasabb, 80 °C körüli hőmérsékletre melegíti fel a rendszer, hogy az edényekről biztonságosan étkezhessünk.

 

A mosogatógép hőmérséklete és az élelmiszer-biztonság

A 60 °C feletti hőmérséklet túl forró ahhoz, hogy bírják a kezeink. A mosogatógépek hőmérséklete azonban általában jóval magasabb, és minél forróbb a víz, annál alaposabban tisztíthatók az edények és evőeszközök.

 

Hogyan tudhatjuk, hogy a mosogatógép vízhőmérséklete nem elég meleg?

Árulkodó jelekből tudhatjuk, hogy a mosogatógép vízhőmérséklete nem elég meleg, például ha az edények nem elég tiszták, vagy a mosogatógép-tabletta nem oldódott fel teljesen. Ha azt gyanítod, hogy a víz hőmérséklete 50 °C-nál alacsonyabb, nézd meg a vízmelegítő bojler kézikönyvét, vagy fordulj szerviztechnikushoz a beállítások módosítása érdekében.

 

A túl meleg vízhőmérséklet károsíthatja a mosogatógépet?

Bár a mosogatógép vízhőmérsékletének elég forrónak kell lennie a csillogóan tiszta poharakhoz és az alapos tisztításhoz, a magas hőmérséklet és a hiányos karbantartás együttese nem tesz jót a mosogatógépnek. Az alábbiakban elolvashatsz néhány gyakran felmerülő problémát és a javasolt legjobb megoldásukat:

Forró víz és vízkő

Magas hőmérséklet esetén a víz természetes kalcium- és magnéziumtartalma miatt a mosogatógép belsejében vízkő képződhet. Idővel ez problémát jelenthet, mivel gátolhatja a mosogatógép hatékonyságát. Ennek megoldására használj 3 havonta egyszer egy olyan terméket, mint a Finish mosogatógép-tisztító, hogy eltávolítsd a vízkövet és a visszamaradt zsiradékot és ételmaradékot. Így biztosíthatod, hogy a mosogatógéped csillogó, friss illatú, az edényeid pedig tökéletesen tiszták legyenek.

Forró víz és homályos üvegek

A magas hőmérséklet másik hátránya, hogy az üvegtárgyak idővel homályossá válhatnak. Bár a forró víz megzavarhatja az üveg molekuláit, a mosószerben lévő vegyi anyagok ellensúlyozhatják a negatív hatások egy részét. Bár szabad szemmel még mindig sima felületet látunk, ezek az apró tökéletlenségek befolyásolják a fény áthaladását az üvegen, és homályos megjelenést kölcsönöznek neki.

Ha tehát legközelebb bizonytalan vagy abban, hogy a mosogatógép az optimális hőmérsékleten működik-e, olvasd el tippjeinket és trükkjeinket a probléma megoldásához. Mindig tedd meg a szükséges lépéseket, hogy megvédd a géped és üvegtárgyaid a forró víz hatásaitól.