Melyik a legjobb mosogatógép számunkra?

Olyan sokféle mosogatógép létezik, hogy a helyszűke igazán nem lehet a vásárlás akadálya. Bárhogy is néz ki a konyhánk, mindig találunk olyan mosogatógépet, mely megfelel igényeinknek. Akár elrejtenénk, akár teljes pompájában megmutatnánk mosogatógépünket, használjuk az alábbi útmutatót, hogy megtudjuk, melyik a legjobb készülék számunkra.

A szabadon álló mosogatógép

A szabadon álló mosogatógépet arra tervezték, hogy konyhánk dísze legyen.

Amennyiben a teljes méretű mosogatógép túl sok helyet foglalna el háztartásunkban, és egy keskeny készülék még mindig túl nagynak bizonyul, még mindig ott a lehetőség, hogy egy kompakt mosogatógépet válasszunk. Bár beférnek a pult alá vagy néhány esetben a konyhaszekrény belsejébe is, a konyhapult lehet a méltó helyük és kb 6 teríték fér el bennünk.

A beépített mosogatógép

Hogy úgy érzezzük, hogy egy szabadon álló mosogatógép nem a legjobb választás számunkra vagy csak láthatalan segítségre törekednénk, akkor egy beépített mosogatógépre van szükségünk.

A beépített mosogatógép diszkréten megbújik a szekrényajtó mögött, így nem is vesszük észre, hogy ott van, ezért konyhánk tágas és rendezett atmoszférát nyújt. Azonban csak azért, mert nem látható, még nem jelenti azt, hogy kompromisszumot kellene kötnünk a méretét illetően, mivel a beépített mosogatógépek rendelkezésre állnak keskeny és normál kivitelben is.

A normál méretű mosogatógép

Egy teríték egy tányérból, mélytányérból, kistányérból, pohárból, teáscsészéből és egy szószostálból, késből, villából, leveses kanálból, desszertes kanálból, valamint egy teáskanálból áll. A teljes méretű mosogatógépet úgy tervezték, hogy akár 14 teríték is beleférjen - ez 154 tárgyat jelent! A teljes méretű mosogatógép a legjobb választás, ha megfelelő méretű térrel és rendszeresen sok mosogatnivalóval rendelkezünk.

A teljes méretű mosogatógép, mely befér egy 60 cm széles helyre vagy konyhaszekrénybe, tökéletes választás, ha állandóan sok piszkos edényünk van. Lehet, úgy gondoljuk, hogy a 60 cm túlságosan széles, de határozottan kisebb helyet foglal el, mintha egyikünk mosogatna, miközben a másikunk meg törölgetne. Szerencsére a mosogatógép az edények elmosogatására tett összes erőfeszítést leveszi a vállunkról, így nem telik annyi időbe, mire üres lesz a mosogató.

Nincs több harc, hogy ki fogja elmosogatni az edényeket!

A keskeny mosogatógép

Ideális, ha kis konyhánk van és nem akarjuk, hogy nagyobb helyet foglaljon, mint amivel rendelkezünk.

Bár keskenyebb, mint egy teljes méretű gép, így is sokat tesz a méretéhez képest és jellemzően 10 teríték elmosogatására alkalmas. A keskeny mosogatógép határozottan a valaha volt leghelytakarékosabb megoldás, mivel igen kis helyigényű, mindössze 45 cm széles.

Íme, egy rövid, de hasznos útmutató, mely segít eligazodni a négyféle mosogatógép között. Ne feledjük, bármelyik stílusú vagy méretű mosogatógépet választjuk, mindig akad közöttük olyan, mely megfelel igényeinknek. Ha úgy gondoljuk, nincs elég helyünk álmaink mosogatógépe számára, akkor nézzük meg a Finish kis konyhák útmutatót , hogy néhány helytakarékos tippet találjunk konyhánk számára.

Mert még a legapróbb konyhában is akad hely egy mosogatógép számára.