Przejdź do zawartości
Konyha - edények a tűzhelyen

BERAKHATOK FÁT A MOSOGATÓGÉPBE?

Nem minden kedvenc konyhai eszközünk bírja a gyűrődést (szó szerint). Bizonyos anyagokkal, különösen a fával óvatosan kell eljárnunk mosogatás során

Betehetek fából készült tárgyat a mosogatógépbe?

A mosogatógép kétségtelenül luxusnak számít az otthonunkban. A mai mosogatógépek lenyűgözőek: varázslatosan elmosogatják a különleges alkalmak után az egész család összes tányérját, és még akkor is gondoskodnak a mosogatásról, mikor mi alszunk. De ne hagyd, hogy mindez megtévesszen. 

Az, hogy a fából készült konyhai eszközök, használati tárgyak vagy vágódeszkák mosogatógépben moshatóak-e, magától a terméktől függ. Általános szabályként a fából készült tárgyakat csak kézzel szabad mosogatni, de ha nem vagy biztos a dolgodban, mindig ellenőrizd a mosogatógépben mosható szimbólumot, mielőtt betennéd a mosogatógépbe.

 

Betehetem a fa vágódeszkákat a mosogatógépbe? 

Bár csábító lehet, hogy a fából készült vágódeszkákat is betedd a többi edénnyel, ez valószínűleg nem a legjobb ötlet. Ha a fa magas hőnek és nedvességnek van kitéve a hosszú mosási ciklus során – majd ezután meg is szárítjuk –, akkor elvetemedhet, megrepedhet, és végül eltörhet.

Ne tedd tönkre a drága fa vágódeszkáid, inkább mosd el őket kézzel. A legjobb eredmény érdekében fertőtlenítsd a vágódeszkát: adj egy liter vízhez 1-2 teáskanál fehérítőszert, majd kézzel, forró, szappanos vízzel mosd el a konyhai mosogatóban.

0:56
Video tutorial: How to load your dishwasher