Unatkozunk? Társasjátékra fel!

Mindannyian emlékszünk még a társasjátékokkal eltöltött éjszakákra gyerekkorunkból, amikor az egész család összegyűlt és Gazdálkodj okosan-t játszott, vagy arra, amikor a kártyajáték volt a születésnapi gyerekzsúr fénypontja. Szerencsére a társasjátékok nem csak gyerekeknek valók.

A felnőtt társasjátékok egyre népszerűbbé válnak

Azok a párok és baráti társaságok, akik már belefáradtak a szokásos vacsorapartik rutinjába vagy nem szeretnének egy sokadik látogatást tenni a pubba vagy az étterembe, sokkal szívesebben döntenek úgy, hogy otthon vagy a barátaik lakásán szocializálódnak. A társasjáték sokat lendíthet az összejövetelen és többé nem csak gyerekeknek szól.

Néhány példa a közelmúltból a legnépszerűbb társasjátékokra, melyek gyakran megfordulnak a felnőttek kezében:

-        Activity: A játékosok csapatokat alakítanak, céljuk, hogy a soron levő játékos lerajzoljon, szóban körülírjon, vagy épp elmutogasson egy feladványt a csapatának, úgy, hogy ők kitalálják. Amelyik csapat először ér célba, az a nyertes.

-        Póker: Az egyik legnépszerűbb kártyajáték a világon. A lényege, hogy a játékosok a nyílt vagy zárt kártyáikból a legjobbat kihozva elvigyék az asztal közepén lévő kasszát (angolul pot-ot).

-        Tabu: A kimondhatatlan jókedv játéka kifejezetten házibulikra való társasjáték, ami garantált kacagást biztosít. Hasonlóan az Activityhez, itt is körül kell írni azokat a dolgokat, amiket nem szabad kimondanunk.

-        Scrabble: Ez a méltán híres szójáték mindig népszerű volt, és kiállta az idő próbáját. A mostani mobiltelefon alkalmazások szintén segítettek újranépszerűsíteni ezt a kihívást jelentő játékot, mellyel már éjjel-nappal tesztelhetjük szókincsünket és stratégiai képességünket, hogy készen álljunk a következő megmérettetésre barátainkkal.

-        Jenga: Ügyességi társasjáték, amit akárhányan játszhatunk, mégsem unalmas, hiszen mindenki feszült figyelemmel várja, hogy vajon mikor fog összedőlni a torony.

Partit rendezni

Míg annak eldöntése, hogy milyen játékot játszunk, csak a felét teszi ki a mókának, az igazi megvitatandó téma az étel és az ital. A legfontosabb dolog, amire emlékeznünk kell a társasjátékkal eltöltött este során felszolgált ételek és italok szervírozásakor, hogy el akarjuk kerülni a rendetlenséget okozó, például szószos vagy zsíros ételeket, amiket kézzel kell megennünk. Az italok magától értetődőek, de remek módja a dolgok megfűszerezésének, ha büntetést vezetünk be az italok kapcsán. Például aki elveszti az első fordulót, annak kell felszolgálnia az italokat a többieknek...csak rajtunk áll, hogy mennyire kreatívan vagy gonoszul választjuk ki a büntetés módját!

Takarítás

Természetesen miután kiszórakoztuk magunkat, meg kell küzdenünk a takarítással. Szerencsére az igazi győztes a játékos este házigazdája, mivel a piszkos edényeivel vagy poharaival a mosogatógép bánik el. Behelyezésük után csak egy mosás választja el őket a ragyogó tisztaságtól.

Az egyik legjobb dolog az otthon szervezett programokban , hogy megkérhetjük vendégeinket, hozzák magukkal az utolsó pillanatban felmerülő kellékeket, mint a jég és a rágcsálnivalók... de a mosogatógép-tablettáról valószínűleg önmagunknak kell gondoskodnunk.

 

Finish. Minden edényt. Minden alkalommal.