A party megszervezése: hogyan arasson sikert partyjával

Legyen szó akár egy intim baráti összejövetelről, akár egy nagyszabású családi eseményről, a vacsora party sikerének kulcsa mindig a tervezésben rejlik.

Ha alaposan felkészül, és mindent elrendez az esemény előtt, akkor a főzés sokkal kevesebb stresszel fog járni, és Ön nyugodtabb lesz, sőt élvezni tudja majd az estét. Íme egy ellenőrző lista, amely segít megtervezni a következő partyt, hogy minden gördülékenyen menjen.

Van- e valakinek speciális diéta igénye? Mielőtt megtervezi a menüt, egyeztesse a vendégekkel, nincs-e valakinek valamilyen különleges igénye. Ha így tesz, megkímélheti magát attól, hogy az utolsó pillanatban, pánikszerűen kelljen valamit összeütnie egy vegetáriánus vagy ételallergiában szenvedő vendégnek.

 

Válasszon egy témát. Találjon egy koherens témát vagy stílust, amely áthatja a teljes ételválasztékot. Ha a világ legkülönbözőbb tájairól származó, bonyolult ételekkel készül, könnyen összezavarhatja vendégei ízlelőbimbóit.

Ne bonyolítsa túl a dolgokat. Nincs értelme három fogásnyi meleg ételt főznie, ha ennek az az ára, hogy alig tud a vendégeivel foglalkozni. Ha három fogással készül, akkor koncentráljon a fő fogásra, és válasszon egyszerű recepteket a az előételhez és a desszerthez. Ha látványosan tálalja az ételt, még a legegyszerűbb fogás is mutatós lehet, és vendégei értékelni fogják, hogy Ön velük is tud foglalkozni.

Készítsen el előre, amit lehet. Tegye könnyebbé a dolgát azzal, hogy néhány dolgot már előre elkészít. A mártásokat és a hideg desszerteket a vacsora előtt egy nappal elkészítheti, a zöldségeket pedig meghámozhatja, feldarabolhatja, majd nedves konyhai törlővel lefedve, tároló dobozban eltárolhatja egy éjszakán át. Az elszíneződésre hajlamos hozzávalókat (mint a padlizsán vagy az avokádó) bepermetezheti citromlével vagy hideg vízben frissen tarthatja.


Két ember feldarabolja a zöldségeket

Készítsen tervet, hogy mikor mit kell csinálni, és próbálja tartani magát ehhez. Nem kell katonai pontossággal elvégeznie mindent, de nagyon sokat segíthet, ha van egy leírt terv, mert akkor nem jöhet zavarba, és nem feledkezik meg az apró részletekről sem.

Szervezzen egy próbát a családjával: minél ismerősebb az Ön számára a forgatókönyv, annál magabiztosabban fog szerepelni a nagy napon. Ez különösen hasznos akkor, ha bonyolult ételeket életében először főz – inkább a családtagjai legyenek a kísérleti nyulak, mint a vacsora vendégei!

A biztonság kedvéért rendelje meg a hozzávalókat már jó előre, különösen akkor, ha helyi kisboltban vásárol. Biztosan nem szeretne úgy járni a hentesnél, hogy a vacsora napján derüljön ki, hogy nincs egy darab báránybordája sem.

Fehér teríték

Ellenőrizze a terítéshez szükséges kellékeket. Számolja meg, hogy megvan-e minden tányér és evőeszköz, és győződjön meg róla, hogy minden foltmentes és ragyogóan tiszta, mielőtt megterítené az asztalt.

Tartsa a vacsora party szervezést kézben kinyomtatható ellenőrző listánkkal: