Vendéglátó tuti tippek

Ha arról van szó, hogy minden simán menjen a vacsora partyn, az Ön vendéglátói készségei ugyanolyan fontosak, mint a főzési tudománya. Elvégre a meleg, barátságos fogadtatástól már eleve csak jól indulhat a party, így hát íme néhány bölcsesség morzsa, amely segít abban, hogy minden tökéletesen sikerüljön.

Visszajelzés kérése. Ön dönti el, hogy egy laza összejövetelt szervez, vagy egy kifinomult estélyt ad, de bármelyik is legyen, fordítson gondot arra, hogy a vendégei ismerjék az öltözködési szabályokat. Nagyon kellemetlen lehet, ha valaki jócskán túlöltözve vagy éppen alulöltözve jelenik meg. Tudassa előre a meghívottakkal, hogy Ön hogyan fog öltözködni, és hogy mennyire formális az adott esemény. Lehet, hogy egy kicsit ellenőrző hatást vált ki, de mindenki értékelni fogja elővigyázatosságát, amikor már ott van a partyn!

Italok behűtve

Biztosítsa a gördülékeny italfogyasztást. Mindannyian tudjuk, hogy a jó házigazda már érkezéskor megkínálja vendégeit, és később is gondoskodik arról, hogy senki pohara ne legyen üres, de az is fontos, hogy ki tudják szolgálni magukat a vendégek.

Bármennyire is feltankolta a hűtőt, hacsak vendégei nem ismerik nagyon jól Önt, nem fogják maguktól kinyitni a hűtő ajtaját, hogy kiszolgálják magukat. Tegye látható helyre az italokat, hogy mindenki számára világos legyen, hogy tölthet belőle magának. Töltsön jeget egy nagy tálba, és abban tartsa hűtve a fehérboros és sörös palackokat.

Ragyogjanak a poharai. Poharai ragyogóan tiszták lesznek, ha mosogatógépben mossa őket Finish Quantum és Finish Shine & Dry Rinse Aid mosogatószerrel. Biztos lehet abban, hogy a teríték csillogni fog a vacsora asztalon.

Állítson össze ülésrendet. A régimódi etikett szerint házastársakat vagy párokat nem szabad egymás mellé ültetni, és ha lehet, egy férfi, egy nő sorrendben üljenek a vendégek. Természetesen nem kell ehhez mereven ragaszkodnia, de segít a hangulatot feldobni. Ha ültetett rend van, senki nem lesz kirekesztve a társaságból, és mindenki bátorítva érzi magát, hogy elvegyüljön a többiekkel, és megismerje őket. Egy kissé lazíthat a formalitáson, ha megkéri a vendégeket, hogy cseréljenek helyet a desszert fogyasztása előtt.

Virág dekoráció

Dobja fel a terítéket néhány ámulatba ejtő elemmel. Tegyen friss gyümölcsöt vagy virágot az asztalra, de vigyázzon, hogy a vázák ne legyenek túl magasak, és ne takarják el senki arcát, zavarva ezzel a társalgást. Ellenállhatatlanná teheti az ételeket azzal, hogy a tányérokra díszítéseket tesz, mint például áfonyát, gránátalma magokat vagy akár ehető virágokat.

Kínáljon rágcsálnivalókat

Ha ellátja vendégeit rágcsálnivalókkal, amíg a vacsorára várakoznak, megkímélheti őket a kellemetlen gyomorkorgástól, és időt nyerhet, ha esetleg tovább tart valaminek az elkészítése, mint gondolta. Szervírozzon ízletes, vodkába áztatott paradicsomot nagy méretű, martinis pohárban, amelyhez jól illik a citromos borsöntet. Kínáljon mellé koktélpálcikákat is.

Étvágygerjesztő előételek

Tegyen az asztalra néhány tál előételt. Ha így kínálja az előételt, időt takarít meg a tányérszervírozás mellőzésével, és több ideje jut a fő fogásra. A közös tálat körbeadhatják a vendégek, és mindenki kiszolgálhatja magát – tapas stílusban…