Hogyan szervezzünk egy felejthetetlen ünnepi partyt

Akár diplomaosztót, keresztelőt, születésnapot, évfordulót vagy bármi más alkalmat ünnepelnek, természetes, hogy egy különleges partyt szeretne szervezni, ahol mindent megmutathat. Tegye a következő ünnepi partyt igazán felejthetetlenné a tippjeink segítségével.

Adjon választási lehetőséget!

Tegye a vacsora partyt különlegessé azzal, hogy előre összeállítja a menüt, és elküldi a vendégeknek, hogy választhassanak. Ajánljon annyi választási lehetőséget minden egyes fogásból, amennyit még kényelmesen tud kezelni majd az este folyamán. Kétféle étel minden fogásból elég jól hangzik.

Kérje meg a vendégeket, hogy időben jelezzenek vissza, hogy Önnek legyen ideje beszerezni a szükséges hozzávalókat. Könnyebben fog boldogulni, ha olyan ételeket ajánl, amelyeket részben előre is el lehet készíteni, vagy nagyon hamar össze lehet ütni a party napján. A vendégek meg is tarthatják emlékbe a menükártyájukat.

Szervezze az estét egy téma köré

A téma valószínűleg adja magát azzal, amit éppen ünnepelnek, így nincs más dolga, mint tükrözni ezt az asztal díszítésével.

Ha például diplomaosztót ünnepelnek, tekerje fel a szalvétákat úgy, mint a diplomákat szokták, majd kösse át őket élénk színű szalaggal. A szalvéták és az asztali futó színe azonos lehet az egyetem hivatalos színeivel, az ültető kártyák pedig készülhetnek iskolai hangulatot árasztó, vonalas mintájú papírból.

Készítsen személyre szóló asztali dekorációt

A vendégeket el fogja bűvölni, ha a helyükön valami egyéni díszítést találnak. Ennek egy egyszerű és pénztárca kímélő módja, ha régi, kiürült parfümös üvegeket (vagy kis befőttes, olíva olajas stb. üvegeket) vázának használva, azokba néhány szál, jó illatú vadvirágot teszünk.

Papírból készült tányéralátét

Kísérletezzen szokatlan tányéralátétekkel. A hagyományos, négyszögletű alátétek helyett válasszon valami kevésbé szokványosat. A díszített papír alátétek fantasztikus giccs alternatívák lehetnek, és pompásan mutatnak az átlátszó üvegtányérok alatt. Azt a benyomást keltik, mintha tányérnak magának lenne bonyolult mintázata. A papír alátétek vagy asztalkendők másik előnye, hogy szöveget vagy képeket lehet rájuk nyomtatni, így kitűnő emléktárgyak válhatnak belőlük.

Kedveskedjen vendégeinek apró ajándékokkal

Ez bármi lehet egy dobozka csoki desszerttől kezdve a mini illatos gyertyáig. Ha egy kicsit több időt szán az ajándékkészítésre, tölthet különféle aromával ízesített cukrot szép üvegekbe, az ínyencebb vendégek nagyra fogják értékelni.

Kedveskedjen vendégeinek apró ajándékokkal

Ez bármi lehet egy dobozka csoki desszerttől kezdve a mini illatos gyertyáig. Ha egy kicsit több időt szán az ajándékkészítésre, tölthet különféle aromával ízesített cukrot szép üvegekbe, az ínyencebb vendégek nagyra fogják értékelni.

Aromás cukrok befőttes üvegben

Ezek elkészítéséhez száraz ízesítőkre, például vanília rúdra, kávé- vagy kakaóbabra lesz szüksége, de használhat friss hozzávalókat mint például citrom- vagy narancshéjat, sőt levendulát is. Ezeket előzetesen egy éjszakán át zsírpapíron meg kell szárítani.

Töltsön meg egy légmentesen záródó üveget (kicsi befőttes üveg a legmutatósabb) cukorral, majd tegyen bele a választott ízesítőből. Néhány nap alatt a cukor átveszi az aromát, és a finoman ízesített cukrot Ön egy mutatós szalaggal átkötött kis üvegben ajándékozhatja oda vendégeinek.