Szórakoztatás a partyn: A legjobb játékok

A vendégek szórakoztatása a vacsora alatt része a jó házigazda feladatainak, bár ez nem kevés kihívást jelenthet. Különösen akkor, ha közben a poharak utántöltésére is figyelnünk kell, a társalgást is fenn kell tartanunk, sőt a fogásokat is tökéletesen szeretnénk tálalni.

Ahhoz, hogy ne érezzük magunkat cirkuszi zsonglőrnek, íme néhány szórakoztatási tipp, amellyel biztosíthatja a jókedv, a mókázás és az étkezés örömének tökéletes kombinációját.

A NÉVJÁTÉK

Ehhez az egyszerű játékhoz nagyon kevés előkészület kell. A party előtt írja fel néhány híres ember nevét kis papírokra (annyit, ahány vendége lesz). Ezek lehetnek valós vagy kitalált személyek, a lényeg, hogy közismertek legyenek.

Tegye a papírokat a vendégek tányérja alá, írott felükkel lefelé. Majd, amikor a hangulat egy pillanatra alábbhagy (vagy Önnek éppen még be kell fejeznie a fő fogást a konyhában), indítsa el a játékot. Kérje meg az egyik vendéget, hogy vegye ki a papírkát a tányérja alól, és küldje körbe a többi vendégnek, anélkül, hogy ő maga megnézné. Azután okos kérdésekkel ki kell találnia, hogy ki az ő papírjára írt személy.

Nyomtassa ki és vágja ki a mi Híresség listánkat, hogy máris kezdődhessen a party.

MULATSÁGOS FOTÓK JÁTÉKA

Az este garantáltan emlékezetes lesz a szó szoros értelmében, ha elhelyez néhány fényképezőgépet ott, ahol a legtöbbet fognak tartózkodni. Mobiltelefonokkal is működni fog a játék, amely nagyszerűen szórakoztatja majd vendégeit.

Narancs mosoly játék

Mialatt Ön a konyhában szorgoskodik, a vendégek mulatságos fotókat készíthetnek egymásról, amelyeket később előhívathat, és megoszthat barátaival és az utókorral. Polaroid fényképezőgéppel nagyszerű retro bájt varázsolhat a játéknak, és így azonnal élvezhetik az elkészült képeket.

Készítsen vicces felvételeket kinyomtatható Vicces Fotó Játékunkkal.

BORKÓSTOLÓ KVÍZ

Ez az egyszerű játék ideális lehet, ha a vendégei borszakértőknek képzelik magukat. Kérjen meg mindenkit, hogy hozzon egy üveg bort, amelyről előzetesen vegye le a címkét, és adja oda Önnek. Majd az este során töltsön mindegyik borból egy kóstolót az összes résztvevőnek. Az est vége felé tegye a vendégek elé a címkéket, és kérje meg őket, hogy párosítsák a borokat a címkékkel. Hamar ki fog derülni, hogy a Chardonnay bor Chablis-ból származik!

Vacsora party vendégek

Adjon a vendégeknek papírt és tollat, hogy jegyzetelhessenek, miközben kóstolják a borokat, és emelje a tétet azzal, hogy felajánl egy palack bort nyereménynek. Ne felejtse el, hogy a ragyogóan tiszta pohárban jobban élvezhető a különböző borok színe.

Könnyítse meg a játékot, és nyomtasson ki elegendő példányt egyszerű Bor Jegyzetek és Borok Értékelése című űrlapjainkból vendégei számára.

VACSORACSATA

Azoknak a vendégeknek, akik szeretik a népszerű TV műsort, már ismerős lesz a játék, így könnyen eljátszhatják együtt is ezt a szórakoztató versenyt.

Mindig más rendezze meg a partyt, és értékeljék egymást 1-től 10-ig a megadott szempontok alapján:

Étel tálalása
Étel minősége
Étel bonyolultsága és a befektetett munka
Vendéglátás és szórakoztatás

Ha elég ambíciót érez hozzá, akár filmre is veheti a party történéseit, és a résztvevők össze is adhatnak pénzt a győztesnek járó nyereményre.