Minden pohárnak lehet második élete

Egyetlen jobb dolog létezik a vacsorameghívásnál, amikor mi magunk vagyunk a vacsora házigazdái. Nehéz felülmúlni azt az elégedettséget, amit akkor érzünk, ha sikerül a barátokat és a családot egyszerre asztalhoz ültetni. A közösségi média és az azonnali üzenetküldés korában különösen megnyugtató, ha képesek vagyunk leülni és elbeszélgetni másokkal a vacsoraasztal fölött.

A vendéglátás fáradtságos munka lehet, és ha visszatekintünk az eseményre, néha úgy érezhetjük, ott sem voltunk. Ez igencsak sajnálatos, hiszen nincs okunk arra, hogy ne élvezzük a partyt ugyanúgy, mint vendégeink. Különösen olyasmi dolog miatt, mint holmi homályos poharak, melyek apróságnak tűnhetnek ugyan, de elronthatják az este tökéletességét, melyen oly sokat dolgoztunk. Amikor vendégségre készülünk, segíthet, ha listát írunk és aprólékosan megtervezünk minden tennivalót, így menetközben ellenőrizni tudjuk, mennyit haladtunk és megkíméljük magunkat a stressztől is. Ez ugyan nem garantálja, hogy a nagy napon nem fogunk fel-alá szaladgálni, mint az őrültek, de legalább látni fogjuk a fényt az alagút végén!

Emlékezzünk csak.......

□  Tányérok?

□  Evőeszközök?

□  Székek?

□  Étel?

□  Kávé?

□  Italok?

□  Zene?

□  Vendégek?

□  Dekoráció?

□  Teríték?

□  Szalvéták?

□  Gyerekprogramok?

□  Poharak?

A poharak gyakran problémásak lehetnek, mert annak ellenére, hogy minden előkészületet megteszünk tökéletes prezentálásukért, ha egy nagyobb csoportot látunk vendégül, nagy valószínűséggel elő kell kotornunk az összes, rég nem használt poharat a szekrény mélyéről. Amennyiben ezek a poharak homályosak, elképzelhető, hogy csak az idő múlása okozta ezt az állapotot, de a folyamatot felgyorsíthatta a túl sok vízlágyító használata is, a túlzottan hosszú mosogatógép program, vagy a rendkívül magas mosási hőmérséklet.

Ha a poharak homályosodása már megkezdődött, a folyamat többnyire visszafordíthatatlan, de létezik pár dolog, amit megtehetünk annak érdekében, hogy ne kelljen régi poharainkat újra és újra eldobnunk, majd újabb pohárkészletet vásárolni:

  • Használjunk Finish mosogatószert, hogy gondját viseljük poharainknak.
  • Ellenőrizzük, hogy a poharak moshatók-e mosogatógépben, amikor megvásároljuk őket.
  • Győződjünk meg arról, hogy a vízlágyítót megfelelően adagoljuk.
  • Használjunk pohármosási programot - amennyiben van a gépünkön - ezek rövidebb és alacsonyabb hőmérsékletű ciklusok.
  • Hagyjuk kihűlni a poharakat a mosogatógépben, nyissuk ki az ajtót, hogy a gőz távozhasson, amint a ciklus befejeződött.
  • Használjunk Finish Dish and Glass Protector-t, hogy megvédjük poharainkat a további korróziótól.

A fenti tippek szem előtt tartásával többé nem lehet problémánk a homályos poharakkal és vacsorapartynk is tökéletes lesz. Pihenjünk és érezzük jól magunkat, különösen annak tudatában, hogy a Finish-nek köszönhetően poharaink még tovább tökéletesek maradnak.