A tökéletes otthoni kávézás titka

A kávét gyakran menet közben isszuk meg, többnyire csak sietősen felragadjuk a hányavetin odafirkált és nagy valószínűséggel elírt nevünkkel ellátott poharat munkába menet vagy éppen két megbeszélés között. Itt az ideje, hogy a kávézás visszakapja az őt megillető helyet: hosszan elnyúlóan, lassan és élvezettel ízlelgessük a kávé aromáját. Nincs is ennek tökéletesebb módja, mint egy barátaink és családunk számára szervezett délelőtti vagy délutáni összejövetel, ahol kipihenhetjük magunkat és élvezhetjük egymás társaságát egy nagy csésze kávéval egyetemben.

1. Hívjunk meg mindenkit.

Úgy értjük, MINDENKIT.

Hívjuk meg barátainkat, családunkat, szomszédunkat és azokat az embereket is, akiket már évezredek óta nem láttunk. Az összejövetel tökéletes módja lehet nemcsak a régi kapcsolatok ápolásának, hanem újak építésének is.

2. Szervezzük az összejövetelt egy konkrét téma köré.

Nem kell túlzásokba esni, ez nem a gyerekek születésnapi partyja - bár az egyik zsúrból akár ihletet is meríthetünk! Játsszunk székfoglalót vagy activityzzünk; néhanapján igazán jó móka kicsit elbolondozni. Ha mégis inkább a felnőttebb utat követnénk, egy könyvklub megszervezése nagyszerű módja lehet annak, hogy vitára és beszélgetésre ösztönözzük vendégeinket.

3. Süssünk!

Kevesebb dekadensebb dolog létezik annál, mint egy finom szelet torta és egy forró ital együttes élvezete. Lehet, azt gondoljuk, nem lesz elég időnk vagy még egyáltalán nem sütöttünk korábban, de könnyen találhatunk egyszerű, könnyedén követhető recepteket. Ne töltsünk túl sok időt a díszítéssel sem, az emberek ugyanannyira élvezni fogják a tálcányi süteményt, mintha egy többszintes fondant tortát ennének.

4.A kávé

A Kopi Luwak az egyik legdrágább kávé a világon, akár 3000 dollárért is értékesíthetik kilóját! Az teszi olyan különlegessé, hogy a cibet macskák által termelt ürülékből nyerik ki, ezek az állatok ugyanis megeszik a kávészemeket. De nem kell ilyen szélsőségekig elmennünk, hogy jó minőségű kávét találjunk, bár nyilván szórakoztató lehet, ha az embernek lehetősége nyílik különböző fajták kipróbálására. Ne feledjük, tartsuk otthon koffeinmentes változatot is, arra az esetre, ha egyik vendégünk koffein intoleranciában szenvedne.

5. Ne aggódjunk

Ez talán a legfontosabb. Lehet, hogy vendégségre készülünk, de ez még nem jelenti azt, hogy ne élvezhetnénk ugyanannyira az összejövetelt, mint vendégeink. Pihenjünk, élvezzük a társaságot és a jó beszélgetést, és ne gondoljunk a mosogatásra egy percig sem. Amikor mindenki elment, csak tegyünk be minden edényt a mosogatógépbe és adjunk hozzá Finish Quantum mosogatógép mosogatószert, így még a legjobban rászáradt kávéfoltok is pillanatok alatt eltűnnek.

Bármi legyen is az összejövetel célja, dőljünk hátra és élvezzük a csodálatos társaságot, akiket magunk köré gyűjtöttünk. Nyugodtan szakítsunk időt evésre, ivásra, nevetésre és hagyjuk, hogy a Finish mosogatógép mosogatószer gondját viselje edényeinknek.