A grillparty megtervezése

Nemcsak ízekben gazdag és laktató ételekre lesz szükségünk, hiszen egy jó terv mindig segítségünkre van abban, hogy a grillezés sokkal jobban süljön el. Az időjárásjelentés ellenőrzése, a rács letörölgetése és a hús bepácolása mind fontos elemei a tökéletes grillezésnek, de a fentieken kívül más tényezőket is figyelembe kell vennünk, ideértve a mosogatást. A grillezős délután egész biztosan jópár szanaszét heverő koszos edényt, tányért és poharat eredményez.. Az alábbi tippek és a Finish segítenek felkészülni egy nagyszerű grillezős napra.

Kezdjünk grillezni!

Vegyünk egy spatulát, húsfogó csipeszt, sok-sok húst, zsemlét és a grillsütőt, és ezzel minden alapvető kellékünk megvan a grillezéssel töltött naphoz. Adjunk a listához egy kötényt, illetve egy vicces szakács sapkát, és a buli máris kezdődhet. Hívjunk meg néhány barátot és családtagot, valamint fűszerezzük néhány szórakoztató játékkal az összejövetelt. Az extra finomságok, mint a friss gyümölcs, csokoládé, chips és főtt kukorica még több izgalmas ízt biztosítanak. Végül egy szemetes is jól jöhet, amibe kidobjuk az összes felesleges élelmiszert, illetve egy mosogatógép az edények tisztítására.

Milyen ételekre lesz szükségünk?

Hús - Mindig a hamburgerek a legkelendőbb ételek, de fontoljuk meg némi csirke bepácolását vagy fapálcikára húzott kebabok készítését is, hogy más alternatívát és egy kicsit ízletesebb ételt kapjunk.

Vegetáriánusok - Mindig akad egy! A vega hamburger, sült krumpli, zöldségnyárs, padlizsán és a főtt vagy grillezett kukorica mindig remek BBQ alternatívák a húsos ételek kiváltására.

Mártások és szószok - mindannyiunknak megvan a kedvence, de nem hibázhatunk a szokásos ketchup/majonéz/mustár trióval és némi házilag készített kiegészítővel, mint a káposztasaláta vagy a humusz.

Ital - Nagyszerű módja, hogy a grillpartit megkülönböztessük a szomszéd bulijától, ha megkérjük vendégeinket, hogy hozzanak magukkal egy-egy általuk kedvelt szokatlan italt, majd tegyük az összeset egy nagy lavór jégbe (külön az alkoholtartalmú és az alkoholmentes italokat), így az emberek különböző italokat kóstolhatnak meg, amelyeket egyébként sosem próbálnának ki.

Extra kellékek/kiegészítők

Húsfogó csipeszek - Akár fából vagy fémből készültek, semmiképpen ne felejtsük el, hogy szükségünk lesz olyan helyre, ahol távol tarthatjuk őket a lángoktól két használat között, mert ha nem gondoskodunk erről, a végén még a földön végzik!

Napkrém - Könnyű elfelejteni, de bizony néhány rákvörös archoz vezethet a verőfényes napsütés.

Sport, játékok - A frizbi, futball, röplabda mind hagyományos kedvencek, de a grillezés egyben nagyszerű lehetőség is, hogy valami szokatlant próbáljunk ki, mint a petanque vagy a patkódobálás.

Gyertyák, lampionok, kerti lámpák - hogy a buli sötétedés után is folytatódhasson.

Mosogatás!

Csakúgy, mint a fentieket, ne felejtsünk Finish Quantum Max mosogatógép-tablettát tenni a mosogatógépbe, mely alkalmas a grillezés okozta zsíros foltok eltüntetésére. A mosogatás sokkal könnyebb lesz a Finish segítségével, mely eltávolítja a zsírt és a vízkövet, valamint edényeinket tisztává varázsolja.