Hogyan tegye izgalmasabbá a kerti grillezést

Most, hogy tombol a nyár, biztosan érdekli, hogyan szervezze meg saját, minden eddiginél különlegesebb kerti estélyét. Igaz, hogy adva van a finom étel, folyik a finom ital és szárnyal a jókedv, de még jobban sikerülhet a party, ha odafigyel az ételek tálalására. Olvassa el tálalási tuti tippjeinket, és varázsolja kerti grill partyját kifinomult, szabadtéri eseménnyé.

A TÁNYÉR MŰVÉSZETE

Nagyszerűen emeli az ételtálalás színvonalát, ha a mártásokat és köretek dekorációként is használja.

Vegyen egy ragyogóan fehér tányért és egy összenyomható flakont finom adagolókupakkal, és rajzoljon érdekes mintákat a tányérra angol mustárral, ketchuppal vagy barbecue szósszal. Majd finoman helyezze rá az ételt, és nemcsak az étel lesz ízletesebb, hanem egy egyszerű tányért is eredeti módon varázsolhat érdekessé.

ÉPÍTKEZZEN FELFELÉ

Mini hamburger a fedélzeten

Ha rétegeket halmoz egymásra, és az étkezőasztalnak magassági dimenziót ad, azzal egyrészt újszerű módon tálalja a grillezett ételeket, másrészt egy kis mulatságot is becsempész a dolgok menetébe.

Ezt a hatást többféleképpen érheti el: építhet a szószos üvegekből piramist, teheti kristálytiszta poharait valamilyen emelvényre, vagy tálalhatja a sült, hamburgerbe való húspogácsákat és zsemléket emeletes süteményes tálon.

A teríték rétegzése is egy teljesen új dimenziót adhat az asztalnak. Tegyen alátétet a tányérok alá, vagy tekerje az evőeszközt a szalvétába.

 

FRISSÍTSE FEL A MENÜT

Kenyérkosár

A kerti grillezés nem kell, hogy a fakó bucikat és a szenesre sült kolbászokat jelentse. Semmi sem tarthatja vissza Önt attól, hogy a régi kedvenceket egy kicsit másképp, izgalmasabban készítse el.

Ugyanígy, új életre keltheti a jól ismert káposzta-répa salátát egy adag gránátalma maggal és meghámozott narancs cikkelyekkel. Biztosan vendégei ínyére lesz, ha az indiai raitát norvég módra készíti el, és ezáltal egy finom, joghurtos uborkasalátát tehet az asztalra.

Olvassa el Házi Raita Receptünket, ha Ön is ki szeretné próbálni. A hagyományos hamburger buci helyett miért nem kínál olíva olajas focaccia-t, francia batont, pitát vagy akár kovászolt kenyeret. A kézműves kenyereket rusztikus, fonott kenyérkosárba kiteheti a vendégeknek, hogy mindenki maga vegyen belőle.

LEGYEN TERMÉSZETES

Egy pohár díszes ital

Csempéssze bele a természetet az ételekbe és italokba, és ezzel valóban nyári hangulatot teremthet kerti grillpartyján.

A kristálytiszta poharakban jól mutatnak a mentalevelek vagy a gyümölcsszeletek, az italokba pedig hagyományos jégkocka helyett fagyasztott gyümölcsdarabkákat tehet.

Az asztal is mutatósabb lesz egy kis természetes szépségtől. Ágacskákból, levelekből és virágokból egyszerű, ám nagyon hatásos asztaldíszeket készíthet.