Sütőkészlet felnőttek számára

Ha tapasztalatlan pékek vagyunk, frusztráló lehet elolvasni egy bonyolult receptet és rájönni arra, hogy a szükséges felszerelésből semmi sincs meg otthon. Számtalan hi-tech kütyü és eszköz létezik, mind testre szabott céllal, de valójában mibe érdemes befektetnünk?

Íme, néhány alapvető eszköz, amire szükségünk lesz sütés közben, és ha már túl vagyunk a munka nehezén és a muffin emelkedni kezd a sütőben, nyugodtak lehetünk abban a tudatban, hogy a munka végeztével minden csillogóan és tisztán kerül ki a mosogatógépből!

Sütőpapír

Bár eldobható eszköz, mégis olyasvalami, amire minden péknek szüksége van, hogy semmi se ragadjon le a sütőtálcára. Bizonyára nem akarjuk, hogy az előkészítéssel és sütéssel töltött idő és kemény munka a visszájára forduljon a sütőlap által.

Sütemény hűtőrács

Minden eszköz fontos tétel ezen a listán, de ha csak pár dolgot szerzünk be, a sütemény hűtőrács mindenképp legyen köztük. A hűtőrács segít elkerülni a sütemények puhává válását, mert lehetővé teszi a levegő áramlását a frissen sült péksütemények körül, azáltal, hogy felemeli őket a munkapultról.

Mérőedény

Nem tudunk pontosan követni egy receptet, ha nem vagyunk tisztában vele, hogy mennyi folyadékot kell hozzáadnunk a keverékhez. Ezért mindig hasznos, ha van kéznél mérőedény, mert elengedhetetlen eszköz a pontos mennyiségek megállapításához.

Mérőkanál

Csakúgy, mint a mérőedény esetében, ez az eszköz is abban segít, hogy a megfelelő mennyiségű száraz hozzávalót használjuk és a keverék ne legyen se túl száraz, se túl ragacsos.

Keverőtál

Nyilvánvaló dolognak tűnhet, de feltétlenül szükséges a sütéshez. Mindenképpen érdemes megfontolni, hogy egy hőálló keverőtálba ruházzunk be, így használhatjuk a mikrohullámú sütőben vagy forrásban lévő víz felé is tehetjük, ha például csokoládét olvasztanánk.

Mivel az egyik legkoszosabb eszköz lehet a konyhában, miután elvégezte feladatát, csak tegyük be a mosogatógépbe némi Finish Quantum kíséretében, így egészen biztosan megkönnyítjük életünket a sütés után takarítás során.

Kenőlapát

A kenőlapát többfunkciós eszköz a sütéshez. Mivel hosszú, vékony és lekerekített vége van, rendkívül hasznosnak bizonyul olyan dolgokhoz, mint a tálak lekaparása vagy a sütemény töltelékének elsimítása, de vaj levágásához is alkalmazható.

Amikor a mosogatógépbe tesszük, ellenőrizzük, hogy nem blokkolja a permetezőkarok forgását, mert ezzel azt kockáztatjuk, hogy az összes edény piszkosan kerül elő a készülékből, mivel a víz nem tud hatékonyan keringeni.

 

Nyársak

Míg a fanyársak nagyszerűek grillezéshez, nem bizonyulnak a legjobb választásnak, ha sütni szeretnénk. A fémnyársak segítségével könnyedén megállapíthatjuk, hogy megsült-e a sütemény - ha beszúrjuk néhány helyen a süteménybe (ne felejtsük ki a közepét sem), és ha tiszta, amikor kihúzzuk, a sütemény készen áll, hogy kivegyük a sütőből.

Szita

A szita erősen ajánlott eszköz a sütéshez, annak érdekében, hogy a sütemény könnyű és szellős legyen. Egy miniatűr teaszűrő szintén csodákra képes a díszítés során.

Spatula

Senki sem akarja, hogy kárba vesszen a munkája, különösen, ha sütésről van szó. A rugalmas szilikon vagy műanyag spatula segít, hogy ne menjen pocsékba a sütemény keverék vagy olvasztott csokoládé.

Habverő

Nem mindenki engedheti meg magának a kézi mixert, de egy kanalat is használhatunk a keveréshez, míg a kézi habverővel levegősebbé tehetjük a keveréket, így olyan könnyű és puha lesz, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

A habverőket nem könnyű elmosogatni, ezért ha berakjuk őket a mosogatógépbe, a készülék biztosan megkönnyíti az életünket.

Csak azért, mert szeretünk sütni, nem feltétlenül szeretünk mosogatni is. Szerencsére minden listán szereplő eszköz (kivéve természetesen a sütőpapírt) mehet a mosogatógépbe - így nyugodtan a sütésre koncentrálhatunk, azzal a tudattal, hogy utána nem kell órákat a mosogató mellett állnunk.

A legmakacsabb foltokhoz ott a Finish Powerball, mely segít megküzdeni bármilyen süteménykeverékkel, hogy ne nekünk kelljen azzal bajlódnunk, hogy tisztára mossuk az edényeket és a spatulákat! Tehát nyogodtan leülhetünk és megpihenhetünk, miközben a Finish elvégzi helyettünk a nehéz munkát.