Öblítés mosogatás előtt? Mítosz megdöntve

A Finish tudja, hogy a régi szokásokon nehezen változtatunk, és a tányérok elöblítése mielőtt a mosogatógépbe tennénk őket hosszú ideje belénk ivódott szokás. Azonban fontos megjegyezni, hogy a mosogatógépünk sokkal többre képes, mint az gondolnánk. 

 

Mítosz:

Ha elöblítjük a tányérokat mielőtt a mosogatógépbe tennénk őket, a végén tisztábbak lesznek.

Megdöntve:

Néhányan eredményesebbnek érezhetjük a víztakarékosság szempontjából, de a valóságban sokkal kevésbé hatékony, ha a tányérokat elöblítjük, mielőtt a mosogatógépbe kerülnének. A mosogatógépek magas hőmérsékletű vízzel mosogatnak, így biztosítják, hogy a tányérok higiénikusan tiszták legyenek a ciklus végén.

Ha úgy érezzük, hogy a tányérok csíkosak maradtak vagy ételfolt van rajtuk a mosás után, a készüléknek Finish öblítőszerre lehet szüksége, mely ötszörös hatással rendelkezik, beleértve az ételmaradékok leöblítését és a foltmentes tisztaságot.

Egy további dolog, amit érdemes megfontolnunk, a mosogatógép só mennyisége a gépben - a túl sok só szintén csíkokat hagyhat az edényeken. Másrészt, ha egyáltalán nem használunk sót a mosogatógépben, a vízfoltok állandó problémát jelenthetnek, főleg, ha a mosogatógép kemény vizet használ. A Finish mosogatógép só hatásos a vízlágyításban, ezáltal növeli a készülék hatékonyságát.

Mítosz:

Ha nem öblítjük el az edényeket mosogatás előtt, akkor is egyenesen a mosogatógépbe tehetjük őket?

Megdöntve:

Nagyon fontos, hogy a felesleges ételmaradványokat eltávolítsuk a tányérokról, mielőtt egymás mellé helyezzük őket a mosogatógépben, mert ezzel segítünk megelőzni, hogy a nagyobb ételmaradékok eltömítsék a csöveket. Kiemelt figyelmet kell fordítanunk a "ragadós" élelmiszerekre, mint a tészta és a rizs, valamint a leveles ételekre, mint a saláta, mert ezek olyan helyekre is bejutnak, melyek nem láthatóak.

Azonban, ha nem indítjuk be rögtön a mosogatógépet, előfordulhat, hogy az ételmaradékok kellemetlen szagot okozhatnak a mosogatógépben, ezért érdemes havonta egyszer megtisztítanunk Finish mosogatógép tisztítóval, hogy eltávolítsuk a szagokat és zsíros szennyeződéseket.

Mítosz:

A szüleimnek mindig el kellett öblítenie az edényeket, mielőtt a mosogatógépbe tették volna őket, nekem is így kell tennem?

Megdöntve:

A mosogatógépek hosszú utat tettek meg azóta, hogy szüleink fiatalok voltak és a modern készülékek teljesen felszereltek és megfelelnek arra a feladatra, hogy nagy mennyiségű koszos edényt mossanak el. A korábbi évtizedekben az edényeket előre el kellett öblíteni, hogy biztosan tiszták legyenek, de mai készülékekben megtalálható fejlett technológia hatékonyabb, mint valaha. Néhány mosogatógép még azt is érzékeli, mennyit kell mosogatnia, hogy az edények tiszták legyenek[1], így az előzetes öblítés azt az illúziót kelti, hogy az edények már viszonylag tiszták.

Most, hogy elolvastuk, miért nem érdemes leöblíteni az edényeket mosogatás előtt, miért ne próbálnánk ki?  

A mosogatógépek nemcsak energiát és pénzt spórolnak számunkra, de sokkal hatékonyabbak a vízfelhasználásban és védik környezetünket[2]. A tányérok leöblítésével elvégezzük mindazt a kemény munkát, amit a mosogatógépnek kellene elvégeznie helyettünk 1.

A régi szokásokat nehéz megtörni, de amikor egyre nagyobb villanyszámlákat kapunk és sok időt vesztegetünk általuk, a változás hosszú távon előnyös lehet mind számunkra, mind banki egyenlegünk számára. Az öblítés már a múlté, csak kaparjuk le a felesleges ételmaradékot, de ne öblítsük le a tányérokat. Hagyjuk a piszkos edényeket a Finish Powerball -ra - ami képes eltávolítani még a legnehezebb eltávolítható, legragadósabb ételmaradványokat is.[1] http://www.goodhousekeeping.com/home/cleaning/a33322/stop-prerinsing-dishes/

[2] https://www.finish.co.uk/dishwashing-expert/dishwasher-benefits/money-saving-dishwashers/

A Hatékony Mosogatás honlapon ( http://www.hatekonymosogatas.hu/ ) megtudhatja, miért van szüksége mosogatógépre, és hogyan érje el a legjobb eredményt a mosogatásban. Ezután sohasem mosogat majd kézzel...