Helytakarékos ötletek

Ha sokáig élünk ugyanazon a helyen, néha nehéz meglátni, hogyan adhatunk teret egy újabb lakberendezési tárgynak. Vegyünk például a konyhát, hacsak nem tervezzük meg a saját igényeink szerint, azt gondolhatjuk, hogy nincs több hely semmilyen extra dolog számára, és megmaradunk a kézi mosogatásnál. Azonban a megfelelő helytakarékos intézkedésekkel minden konyhában elférhet egy mosogatógép.

Néhány helytakarékos ötlet segítségével képesek leszünk helyet találni a mosogatógép számára, mely könnyíti életünket.

A megfelelő helytakarékos intézkedésekkel minden konyhában elfér egy mosogatógép.

Íme, egy pár ötlet:

A falakon mindig van hely

Jó módszer a szekrények felszabadítására, ha a lábasokat, edényeket és késeket a falon tároljuk. Azonban ennél sokkal több minden kerülhet a falra, amely szintén segít rendezetten tartani a konyhaszekrényeket. Például:

-          A falra szerelhető csepegtető szintén segít, hogy a dolgok ne álljanak folyamatosan vízben a mosogató területén

-          A falra helyezett fűszertartó nemcsak helyet spórol a konyhaszekrényben, de abban is segít, hogy lássuk, pontosan milyen fűszereink vannak

-          Ha jelenleg egy fiókban tartjuk a késeket, nemcsak a potenciális sérülésektől védjük meg magunkat, ha a továbbiakban a falon tároljuk a késtartót, de könnyebben hozzájuk is férhetünk

Törekedjünk magasra

Amennyiben megoldható, a plafonig érő szekrények tökéletesek az olyan dolgok tárolására, melyeket csak ritkán használunk. A dekoratív kosarak és dobozok szintén jól jöhetnek a mindenféle konyhai eszköz tárolására. Azonban ha szeretnénk tisztán és rendezetten tartani a konyhát, érdemes befektetnünk egy új polcba a különféle tárolók helyett.

Majd tekintsünk lefelé

Csak azért, mert felfelé már megtöltöttük a teret, még nem jelenti azt, hogy ne használhatnánk ki a konyhaszekrény alatti részt is. A konyhaszekrény alatti tér akár 40 cm magas is lehet. Ez könnyen átalakítható egy sekély fiókká, ami tökéletes lesz a muffinsütők, tepsik és egyéb vágódeszkák tárolására.

Ruházzunk be néhány légmentes tartályba

A légmentes tartályok arra is jók, hogy a legtöbbet hozzuk ki a helyből, és könnyebbé tegyük néhány élelmiszer, például a gabona és a keksz tárolását. Ha a hűtőben, fagyasztóban és a konyhapulton műanyag tárolókat használunk az élelmiszerek tárolásához, akkor nemcsak hatékonyan használjuk a teret, de amiatt sem kell aggódnunk, hogy az ételek nem megfelelő állagúak lesznek.

Most már ismerünk néhány egyszerű, de hatékony trükköt, melyekkel helyet spórolhatunk, és elkezdhetünk azon gondolkodni, hogy milyen mosogatógép lenne a legjobb a konyhába. A mosogatógép kiválasztása saját és családunk igényeitől függ majd. Nézzük meg a Kis konyhák útmutatót, hogy megtudjuk, melyik mosogatógép felel meg legjobban az igényeinknek - mert még a legapróbb konyhában is van hely egy mosogatógép számára.