Egy nap poharakban

Egy nap folyamán sohasem kerüljünk túlságosan messze a poharaktól. Mindegy, hogy étkezésnél, például reggelinél, ebédnél vagy vacsoránál, illetve a munka közben asztalon nyugvó vizespohárról beszélünk, a nap folyamán rengeteg alkalommal használjuk ezt a tárgyat. De mi a helyzet azokkal az időszakokkal, amikre nem gondolunk, vagyis azokban a ritka esetekben, amikor másra is használhatnánk a poharat? A pohárnak rengeteg felhasználási módja létezik, melyek közül néhányat talán magától értetődőnek veszünk. Vessünk hát egy pillantást arra, hogy mire használhatók napi szinten a poharak, valamint tudjunk meg pár hasznos dolgot az üvegvédelemről.

Reggel

Sokan egy pohár vízzel kezdjük a napot. Vagy a reggelihez való tojást verjük fel a pohárban. Vagy banánturmixot készítünk benne. Végül még egy pohár narancslé és máris megtöltöttük a mosogatógép egyik tálcáját, még azelőtt, hogy elhagytuk volna a házat!

Napközben

Bár sokunk napi koffeinfogyasztása egy-egy munkába menet eldobható pohárból elfogyasztott  kávéból áll, mások még mindig az irodában megivott hagyományos bögre kávét vagy teát preferálják. Pedig ez lehet a poharak és bögrék felhalmozódásának kezdete. Különösen azért, mert ajánlott naponta 2-3 liter folyadékot meginnunk, ami nagyjából tíz 200 ml-es pohárnak felel meg[1]. Ezek  felsorakoztatása az asztalon szintén csomó helyet foglalhat el. Attól függően, hogyan szeretjük elrendezni az íróasztalunkat, még néhány extra felhasználási módot is találhatunk a poharak számára - például irodai növényt tárolhatunk benne, melyet feltétlenül pohárral öntözünk! Tolltartó? Kipipálva!       

Este

Sok olyan felhasználási módja létezik a poharaknak, amire nem is gondolunk. Meglephet minket, mi mindenre használhatjuk a poharainkat, amelyek nagyon hamar megtölthetik a mosógépet. A rögtönzött sodrófától kezdve a csokoládé mousse készítéséig sok egyéb dologra használhatjuk a poharakat. Az éjszakai baglyok számára pedig jól jöhet a mogyoróval megtöltött pohár az esti nassoláshoz.

A megterhelő feladatok ellátása során poharainknak szüksége lehet az üvegvédelemből származó előnyökre, különösen, ha szeretnénk megőrizni csillogásukat. A poharak minden egyes mosogatással homályossá válhatnak, de a Finish termékek hosszabb ideig csillogóan tartják őket.*

 

* All in One Max vagy Quantum Max mosogatógép-tabletták, vagy Classic/All in One mosogatógép-tabletták gépi öblítőszerrel kiegészítvekiváló üvegvédelmet biztosítanak.[1] http://www.fontelibra.hu/Asvanyviz_es_az_egeszseg/Napi_folyadekszukseglet.html