Amit az üvegről tudni kell

A modern élet egyszerűen nem lehetne olyan, amilyen, ha nem találták volna fel az üveget. A üvegházaknál használt üvegektől kezdve - mely lehetővé tette számunkra, hogy gyümölcsöt és zöldséget termesszünk mérsékelt éghajlaton - , a teleszkópokban használt üveglencsékig, amivel az emberiség képes arra, hogy megvizsgálja a Naprendszerünkön túli életet; mind a modern élet vívmánya.

Az első üvegből készült üreges tartályok időszámításunk előtt 1500 körül jelentek meg, de az üvegfúvón keresztül készült átlátszó üveg készítésének művészetét csak időszámításunk után 1000 körül fedezték fel, és egészen a Római Birodalom bukásáig szigorúan őrzött titokként tartották számon.

Mi az üveg?

Az üveg egy szilárd, amorf anyag, mely a folyadék számos tulajdonságával rendelkezik; ez adja az anyag átlátszó tulajdonságát. Számos összetevő, elsősorban szilícium-dioxid, mintegy 1500 fokos hőmérsékletre való felmelegítésével készül. Az olvadt üveg egy üreges cső végéhez gyűlik, ugyanúgy, mint a melasz a kanálban. A cső egy öntőforma belsejében van elhelyezve. Ezután levegőt fújnak keresztül a csövön, így egy buborék képződik, ezt alakítják végül a kívánt formára.

Mi a korrózió?

Az idő múlásával a meleg víz és a mosogatószer ismételt kitettségének hatására a mikroszkopikus üvegmolekulák elmozdulnak. Ez lyukakat és egyenetlen foltokat hagy a felületen, ami miatt a fény megtörik az üvegen, ahelyett, hogy egyenesen keresztülragyogna rajta, ez teszi az üveget mattá és homályossá.

Hogyan lehet megelőzni?

Az üvegárú könnyen csillogóan tartható, ha megbizonyosodunk róla, hogy helyesen töltöttük be a mosogatógépet, azaz a poharak nem érnek egymáshoz. Amíg a mosogatógép dolgozik, a benne lévő tárgyak körbe-körbe mozognak. Ha az üvegek összeütődnek, apró törések és repedések képződhetnek rajtuk. A legtöbb, amit ezen felül megtehetünk, hogy mosogatógép mosogatószert használunk, így megelőzzük a homályosodást és makulátlanul tiszta poharakat kapunk.

A Finish Quantum Max Shine and Protect megelőzi a korróziós folyamatot, azáltal, hogy megakadályozza az üvegmolekulák eltávolodását. Egyedülálló, szabadalmaztatott technológiát használ, mely védőpajzsként működik és elősegíti a poharak hosszabb élettartamát. Mivel a mosás során több kritikus pont létezik, érdemes kombinálni a Shine and Protect mosogatószer erejét a Shine and Protect öblítővel, mely nemcsak a korróziótól, de más csillogást veszélyeztető tényezőktől, például a vízfoltoktól is megvédi az üvegárút.