Van, aki forrón szereti! A mosogatógép hőmérséklete

Valószínűleg soha nem vettük a fáradtságot, hogy elgondolkozzunk rajta, hogyan tartja tisztán a mosogatógép az edényeket, de valójában sok olyan tényező létezik, amire ügyelni kell, hogy elkerüljük a mosogatás körüli felhajtást.

Például valószínűleg azt látjuk, hogy a mosogatógépen nincs lehetőség arra, hogy mi állíthassuk be a mosás hőmérsékletét. De miért van ez?

Távolról sem azért, hogy a mosogatógép gyártók megpróbáljanak ellenőrzést gyakorolni felettünk, hiszen a mosogatógép hőmérséklete azért lett beállítva, hogy a gyártó megbizonyosodjon arról, hogy a gép olyan hatékony, amilyen csak lehet. A mosogatógép fő ciklusa körülbelül 150-160 F fokon dolgozik, ami elég forró ahhoz, hogy a mosogatószer feloldódjon és aktiválódjon, illetve az edényeken maradt élelmiszert és zsírt is eltávolíthassa. Az öblítés fázisában a víz valamivel magasabb hőmérsékletre, körülbelül 180 F fokra ra melegszik fel, hogy az edények megfelelően legyenek fertőtlenítve és biztonságos legyen róluk az evés.

Vízkövesedés?

A magas hőmérséklet, illetve a víz természetes kalcium és magnézium tartalma miatt vízkő ülepszik le a mosogatógép belsejében, csakúgy, mint a vízforraló esetén. Idővel ez problémát okozhat, hiszen csökkentheti a mosogatógép hatékonyságát, ezért fontos, hogy havonta egyszer mosogatógép tisztítót használjunk, ami segít a készüléket a legjobb hatásfokon működtetni. A Finish mosogatógép tisztító nemcsak a vízkövet távolítja el, hanem a mosogatógép belsejében felgyülemlett zsír- és élelmiszermaradványokat is, ezzel biztosítva, hogy mosogatógépünk tiszta legyen és friss illatot árasszon, de ami még fontosabb: a tisztább mosogatógép tisztább edényeket jelent.

Ami nem bírja a forróságot

A magas hőmérséklet legnagyobb hátránya, hogy idővel homályosodás alakulhat ki a poharakon. Míg a forró víz összekeveri az üveg molekuláit, a mosogatószerben található vegyi anyagok elmozdíthatnak közülük néhányat. Bár a pohár felülete szabad szemmel még mindig simának tűnhet, ezek a kis tökéletlenségek befolyásolhatják a fény útját, amint áthalad az üvegen, és ez homályos, matt megjelenést adhat neki.

A Finish Shine and Protect úgy lett kifejlesztve, hogy megbirkózzon ezzel a problémával egy szabadalmaztatott védelmet alkalmazva, mely megvédi az üvegárút, azáltal, hogy blokkolja és semlegesíti azokat a vegyületeket, amelyek a visszafordíthatatlan folyamatot okozzák. Vagyis nem kell tovább aggódnunk az üvegárú, illetve a kristálypoharak miatt, amennyiben mosogatógépbe tennénk őket, mert nemcsak ragyogóan tiszták lesznek, hanem abban is biztosak lehetünk, hogy ragyogásuk hosszan tart.

Vigyázzunk edényeinkre a Finish Shine and Protect termékek segítségével, és ne aggódjunk a mosogatógép miatt - a hőmérséklet már be van állítva rajta!

Szeresd a mosogatógéped. Adj neki Finish-t.