House Rules

Most, hogy már tudjuk, hogyan lehet alaposan megtisztítani az ivásra használt üvegárut, itt az ideje beszélni arról, hogyan tisztítsunk meg másfajta üvegeket, amit az otthonunkban használunk.

Kancsók

Legyen szó akár egy szép, csiszolt üvegkancsóról vagy egy erős, edzett üvegből készült mérőedényről, mindegyiket meg kell tisztítani használat után, hogy visszakapják csillogó fényüket.

A Finish vízlágyító só véd a vízkövesedéstől, lágyítja a vizet és megküzd a vízkővel. Ez különösen fontos, ha mérésre szolgáló edényeket szeretnénk elmosni, mivel a felületükön létrejövő foltok idővel megnehezíthetik az edény oldalán található jelek leolvasását.

A csiszolt üvegkancsók többségét manapság már nyugodtan betehetjük a mosogatógépbe. A lepattogzódás elkerülése érdekében győződjünk meg róla, hogy az üvegáru nem ér hozzá semmi máshoz a mosogatógépben. Válasszuk ki a legalacsonyabb hőmérsékletű mosást, mivel a törékeny üveg eltörhet magas hőmérsékleten, és ha készülékünknek van porcelán- vagy kristálymosó programja, akkor csakis azt használjuk. Azonban mindig jó ötlet, ha ellenőrizzük a gyártónál, hogy mosható-e mosogatógépben az adott üvegáru.

Tűzálló üvegtálak

Az odaégett rakott tésztát vagy a vörösboros mártást többnyire igen nehéz eltávolítani az üvegedényekről - különösen, ha ugyanabban az edényben melegítjük újra az ételt, így az ételmaradványok szinte rásülnek az edény oldalára! Sose használjunk súrolószivacsot az üvegtálakon - csak annyit érünk el, hogy megkarcoljuk őket. Ehelyett helyezzük őket a mosogatógép alsó tálcájára lefelé fordítva, így a víz alaposan átmoshatja az edényeket. Mindig ügyeljünk arra, hogy lekapargattuk a tészta és rizsmaradványokat, mielőtt a készülékbe helyeznénk az edényeket; mivel ezek eldugíthatják a mosogatógép lefolyóját.

Vázák

A piszkos, virágos víz nyálkás és büdös larakódást hagyhat a szép üvegvázák oldalán, ami idővel homályossá teheti a vázák felszínét és tönkreteheti a virágokat is. Feltéve, hogy a váza biztonságosan és fejjel lefelé van elhelyezve a mosogatógép alsó kosarában, illetve mosogatógépben mosható, semmi sem indokolja, hogy ne a készülékre bízzuk a szörnyű filmréteg eltávolítását. Mielőtt betesszük a vázát a gépbe, ellenőrizzük, hogy eltávolítottuk-e az összes nyálkás levelet, ami az oldalára ragadt. Állítsuk a mosogatógépet a lagalacsonyabb hőmérsékletre, ezzel kíméljük a környezetet.

Az üvegvédelemhez használjunk Finish gépi öblítőszert  a szokásos gépi mosogatószerünkkel együtt. A Finish gépi öblítőszert úgy tervezték, hogy megvédje az edényeket és poharakat a homályosodástól, ezáltal hosszabb ideig újnak néznek ki.

* Nem véd a mechanikai sérülésektől, és nem állítja helyre a sérült tárgyakat.