Öt dolog, amit érdemes megfontolni költözésnél

Akár a következő házat vásároljuk, vagy úgy döntöttünk, hogy maradunk az albérletünkben, hatalmas döntés áll a hátunk mögött - gratulálunk! Íme az öt legfontosabb dolog, amit érdemes megfontolnunk, mielőtt megtennénk a nagy lépést.

Igenis számít a pénz!

A legfontosabb dolog, hogy meghatározzuk, mit engedhetünk meg maguknak. Nézzük meg a jövedelemünket és számoljuk ki, mennyi kell élelmiszerre és megélhetésre; a kiadások ugyanis már adottak - az autó vagy a mobiltelefon számla például. Majd számoljuk ki, ezek után mennyi maradt. Szükségünk lesz pénzre, hogy kifizethessük a hitelt vagy a lakás bérleti díját és a közüzemi számlákat, mint a víz, gáz, villany és elképzelhető, hogy szolgáltatási díjat is kell fizetnünk.

Ha lakást bérlünk, a számlák néha már benne foglaltatnak a bérleti díjban, különösen akkor, ha másokkal közösen béreljük a lakást. A bérbeadó vagy akár az előző bérlő valószínűleg meg tudja mondani, hogy nagyságrendileg milyen összegre számítsunk. Ne feledkezzünk el a további költségekről, mint az internetszámla és a biztosítások, illetve minden másról, amit előre kell kifizetnünk  - kaució, ügynöki díjak és így tovább.

Helyszín, helyszín, helyszín

Most, hogy már eldöntöttük, hogyan fogunk élni, azt is át kell gondolnunk, hogy hol szeretnénk élni. Gondoljuk át az utazás költségeit a főiskoláig vagy munkahelyig, a barátoktól és a családtól való távolságot, illetve, hogy hol töltjük a szabadidőnk nagy részét. Nem zárjunk ki semmit se, anélkül, hogy egyszer körbe ne jártuk volna a környéket. Hasonlóképp ne bólintsunk rá semmire anélkül, hogy némi időt töltenénk az adott területen.

Igények vs. realitás

Szóval megtaláltuk a tökéletes helyet - de mi kell a beköltözéshez? Szükségünk lesz néhány alapvető dologra, például egy ágyra, amiben aludhatunk, főzőedényekre és persze székekre, hogy le tudjunk ülni valahova. A család ebben nagy segítsünkre lehet, mert a nagyobb tételeket kölcsönadhatják, amíg meg nem engedhetjük magunknak, hogy új dolgokat vegyünk, így például a felesleges étkészlet, ágynemű, konyhai eszközök, stb. mind hozzánk vándorolhatnak. Nyilvánvaló, hogy az új lakásban szeretnénk otthonosan érezni magunkat, különösen egy hosszú nap után az irodában, amikor alig várjuk, hogy hazamehessünk pihenni. Ezért olyan fontos a mosogatógép. Amellett, hogy alapvető konyhai készülék, a mosogatógép elvégzi helyettünk a kemény munkát, ezzel lehetővé teszi, hogy több időt szánjunk a pihenésre, és olyan dolgokra, amiket szeretünk. Amikor összegyűjtjük azokat a dolgokat, amikre szükségünk van az új lakásunkban, jó ötlet listát készíteni a szükséges dolgokról és egy külön listát az áhított tárgyakról, így képesek leszünk priorizálni.

Induljunk bevásárló túrára

Most pedig vásároljuk meg a hiányzó dolgokat. Vannak nyilvánvaló dolgok, amire szükségünk van - hűtőszekrény, tűzhely, evőeszközök és főzőedények. Vegyük számba a többi, kisebb dolgot, amire szükségünk lesz, mint például a ruhaszárító, csipeszek, szemetesvödör, mosogatótál, konzervnyitó és így tovább. Ezek hamarosan egy jelentős összeget tehetnek ki, így jó ötlet, ha priorizálunk, amenyiben pénzt kell spórolnunk és néhány darabot egy másik alkalommal szerzünk be.

Tegyük egyszerűvé a költözést

Függetlenül attól, hogy költöztető céget alkalmazunk vagy a barátaink és családunk segítségére támaszkodunk, illetve a saját autónkkal teszünk meg jópár kört; a költözés stresszes elfoglaltság. Próbáljunk meg kicsit lazítani, és rendeljük házhoz az élelmiszert a szupermarketek élelmiszer szállító szolgáltatásával, nem sokkal azután, hogy megérkeztünk a lakásba. Szükségünk lesz tisztítószerekre a szekrények kimosásához és a fürdőszoba kitakarításához.

Ha van mosogatógépünk, győződjünk meg róla, hogy van otthon mosogatógép-tablettánk is! A Finish Quantum Max biztosítja azt a ragyogó tisztaságot és csillogást, amit várunk - valamint megvédi új poharainkat a korróziótól. Fontos továbbá, hogy a mosogatógép első használatba vétele előtt mosogatógép tisztítót használjunk. Próbáljuk ki a Finish citromos mosogatógép tisztítót, így biztosak lehetünk benne, hogy amellett, hogy a készülék tiszta és használatra kész, még finom citrom illatot is áraszt. Végtére is a kézi mosogatás az utolsó dolog, amivel az első éjszakát szeretnénk tölteni az új lakásban...

Nyilvánvalóan szükségünk lesz még sok-sok teára és kekszre is - és talán egy pohár szénsavas italra, hogy megünnepeljük a kemény munka végét!