Detox your Dishwasher

A kézzel való mosogatás fáradságos munka. Nemcsak, hogy többe kerülhet, mint a mosogatógép használata, de koszos, kimerítő és néha kockázatos dolog is lehet! Ebben a cikkben bemutatjuk a kézzel való mosogatás hátrányait, vagyis felsoroljuk azokat a tényezőket, amiket érdemes fontolóra venni a kézi mosogatás esetén.

1. Vörös, kidörzsölődött kezek

A kézi mosogatás egyik fő hátránya, hogy szárító hatása lehet a bőrre. Az alapos mosogatás kiszárítja kezeink bőrét vagy akár ki is pirosodhatnak a túl sok súrolástól. Sokkal egyszerűbb megoldás mosogatógépet használni és Finish-t, a legjobb mosogatószert adagolni a programhoz, ami a legtöbbet hozza ki a mosogatásból a lehető legkevesebb munkával. Száraz, feszülő bőrt a nem latex kesztyűk használata is okozhat, ami felszívja a nedvességet, és olyan érzést hagy kezünk bőrén, mintha krétával lenne beborítva.

2. Elvesztegetett idő

Az egyik legjobb dolog a mosogatógépben, hogy kevesebb idő alatt mosogathatjuk el a koszos edényeket. Egyszerűen csak fejezzük be az étkezést, majd tegyük a tányérokat és evőeszközöket a mosogatógépbe, végül csukjuk be az ajtót. Amikor a mosogatógép tele van, ideje, hogy bekapcsoljuk, ezután hagyjuk éjjel dolgozni, majd ürítsük ki a következő napon. Ez nem így van a kézi mosogatás esetében, ahol minden edényt, serpenyőt és poharat külön-külön kell elmosogatnunk.

3. Evőeszközök mosogatása

A legnagyobb különbség a mosogatógép és a kézi mosogatás között az evőeszközök elmosogatása. Egy szivaccsal és némi áztatással el lehet távolítani a maradékok nagy részét a késekről vagy kanalakról, de a villák teljes megtisztítása nagy kihívás lehet. Továbbá mivel minden eszközt külön-külön kell megtisztítanunk, az egyébként viszonylag rövid munkafázis sokkal hosszabbá válik.

4. Éles kések

Amennyiben szeretjük késeinket élesen tartani, hajlamosak lehetünk kézzel elmosogatni a nagyobb darabokat, viszont kellő gondosság nélkül megvághatjuk velük a kezünket. A modern mosogatógépekben ma már található egy olyan rekesz, ahol a késeket szeparáltan és élükkel lefelé tarthatjuk, amennyiben új utakat keresnénk a kések biztonságosabb elmosogatásához.

Adjunk hát kimenőt a körömvirág krémnek, és ami még fontosabb, adjunk magunknak is egy kis időt a pihenésre. Időt, energiát spórolhatunk és még a kezeinkre is vigyázunk, ha mindent beteszünk a mosogatógépbe, és hagyjuk, hogy a Finish dolgozzon helyettünk.