Mosogatógép trükkök

Lehetséges azt gondoljuk, mosogatógépünk pusztán az edények mosogatására alkalmas (elvégre a rendeltetése a nevében is benne van), de készülékünk valójában számos szórakoztató és mókás dologra is használható. Próbáljuk ki főzéshez, csizmatakarításhoz vagy akár burgonyamosásnál, mosogatógépünknek több rejtett funkciója is létezik. Függetlenül attól, hogy mennyire leleményes módon használjuk mosogatógépünket, rendszeresen adagoljunk a mosáshoz Finish mosogatógép tisztítót, hogy gépünk tiszta maradjon és a legjobb teljesítményt nyújthassa.

Mosogassunk el...jóformán bármit

Jóllehet mosogatógépnek hívjuk a készüléket, ez még nem jelenti azt, hogy csak az edényeket moshatjuk el a segítségével. Gondoljunk csak a házi kedvencek játékaira, a gyerekjátékokra,  szerszámokra (a kalapácsok, csavarhúzók és villáskulcsok mind moshatók mosogatógépben), vagy akár a szemeteslapátra, mosogatógépünk univerzális eszköz, mely bármit képes tisztára mosni. Valószínűleg nem szeretnénk, hogy egy normál mosásba különböző dolgok keveredjenek, de néhanapján próbáljuk meg külön kimosni a fentebb említett tárgyakat, hogy megtapasztaljuk a különbséget tisztaság és tisztaság között.

Mossuk ki a ruhákat

Elsőre kicsit furcsának tűnhet baseball sapkákat rakni a mosogatógépbe, de ez talán a legjobb módja annak, hogy kitisztítsuk az izzadtságcsíkokat és különböző foltokat, melyek az évek során megjelentek a sapkákon. A baseball sapkák tökéletes formájuk miatt kényelmesen a mosogatógépbe helyezhetők, így a mosással könnyedén eltávolítható a sapkák belsejében felgyülemlett összes szennyeződés. A mosogatógépben cipőket is tisztíthatunk: feltéve, hogy már korábban eltávolítottuk a bélést, a gumicsizma gond nélkül kimosható a mosogatógépben, csakúgy, mint a gumipapucsok (fejjel lefelé helyezzük el őket a felső tálcán, attól függően, hogy éppen mit kell kimosnunk!).

Főzzünk!

Néhányunknak úgy tűnhet, csupán csak mítosz, hogy bármit meg lehet főzni a mosogatógépben. Ez azonban nagyon is igaz! A lazacfilé könnyedén elkészíthető a mosogatógépben. Ennek oka a felszálló gőz - a mosogatógép belsejének hőmérséklete nem valószínű, hogy meghaladja a 70 Celsius fokot, vagyis nem fogjuk túlfőzni az ételt (ettől függetlenül a gépet a legmagasabb fokozatra kell állítani). A hal lassan fő puhára, nem szárad ki és nem lesz rágós sem. Tartsuk a halat szorosan fóliába csomagolva, és ebben az esetben természetesen ne használjunk mosogatószert! A recept és az elkészítés módja itt elérhető el.

Kertészkedés

Csakúgy, mint a fentebb említett gumicsizmákat, a kerti szerszámokat is megtisztíthatjuk mosogatógépben. A vakolókanalat, a kerti villákat és az egyéb eszközöket nyugodtan elhelyezhetjük a mosogatógépben, de a fanyelű szerszámokat ne tegyük a készülékbe, mert a nyél megvetemedhet a hőségtől. A kertünkből származó gyümölcsöt és zöldséget is bátran moshatjuk mosogatógépben, ezáltal könnyebben megszabadulhatunk az összes földdarabtól. Ha egy nagy adag krumplival találjuk szembe magunkat, csak tegyük be őket a gépbe, és mossuk le a szennyeződéseket a mosogatógép segítségével, de ne felejtsünk el egy adag Finish mosogatógép tisztítót adagolni a mosáshoz.