The Unloved Dishwasher

Best -dishwasher -detergent -2

Mindannyiunkkal megtörtént már egyszer: elindítottuk a mosogatógépet, majd egyenesen a mosogatóhoz mentünk, és elmosogattuk azokat a dolgokat, melyekről úgy gondoltuk, hogy nem tehetjük be őket a mosogatógépbe. Ahogy konyhai felszerelésünk nő, úgy nő a speciális eszközök száma is, melyek ugyancsak speciális tisztítást igényelhetnek - ami még többet vesz el a drága időnkből. Az alábbiakban összeállítottunk egy listát azokról a leggyakoribb konyhai eszközökről, amikről azt gondoljuk, problémát okozhat eldönteni, betegyük-e őket a mosogatógépbe avagy sem. Továbbá tippeket adunk, hogyan tegyük be ezeket az eszközöket a mosogatógépbe a többi edény mellé, hogy időt és energiát spórolhassunk.

Sajtreszelő

Mielőtt betennénk a mosogatógépbe, kocogtassuk meg a sajtreszelőt pár ütéssel a szemetes felett, hogy megszabaduljunk a nagyobb sajtdaraboktól, amik beleragadhattak a fogak közé. Ezután helyezzük el az eszközt az alsó rekesz egyik tányértartójára húzva. A hő és a víznyomás segít megszabadulni minden sajtmaradványtól.

Tojásverő/habverő

Mivel a habverőt általában a tojás felveréséhez használjuk, ami gyorsan rászárad az eszközre, úgy tűnhet, az egyetlen módja, hogy megszabadulhassunk a fehérjéktől, ha kézzel mossuk el a habverőt. Pedig mindössze csak annyit kell tennünk, hogy a felső polcra helyezzük, ahol a víz és a mosogatószer jól eléri az eszközt, és Finish Powerball mosogatószert használunk, amely egyfajta előzetes áztatással minden makacs élelmiszerfoltot eltávolít.

Gyümölcsszeletelő

Igazán egyszerű a dolgunk ezzel a konyhai eszközzel, csak rakjuk az alsó tálcán egy tányértartó állványra, ahol a víz teljesen hozzájuthat, ezzel biztosítva, hogy a gyümölcslé, a gyümölcshús és a magok mind eltávolódjanak.

Fokhagymaprés

Itt csupán az a lényeg, hogy a víz és a mosogatószer keresztüljuthasson és átfollyon a fokhagymaprés apró lyukain keresztül. Ennek legegyszerűbb módja, ha betesszük az evőeszköztartóba, de mindenkét karját egy másik rekeszbe, így a nyomás nem préseli bele még jobban a fokhagymát a fokhagymaprésbe.

Krumplinyomó

A krumplinyomó furcsa alakja, valamint a ráragadt, keményítőtartalmú étel miatt nehéz eldönteni, hova helyezzük el az eszközt a mosogatógépben. A legjobb megoldás az, ha leengedjük a felső kosarat, és oldalára fektetve helyezzük el a krumplinyomót. Így lehetővé tesszük, hogy a víz és a mosogatógép mosogatószer eljusson mindenhova, ugyanakkkor úgy pozícionáltuk az eszközt, hogy nem fog leesni vagy átcsúszni a rácson, és még véletlenül sem érintkezhet a mosogatógép mozgó alkatrészeivel.

Kövessük a fenti utasításokat, és minél több egyedi eszközzel találkozunk, azt tapasztalhatjuk, hogy mindig lesz megoldás a problémánkra. Minden esetben ellenőrizzük a gyártó útmutatásait mielőtt a mosogatógépbe tennénk az egyes eszközöket, mert bizonyos termékek, mint például a fagyiadagoló, hőérzékeny összetevőket is tartalmazhatnak. Ezután soha többé nem lesz okunk rá, hogy a mosogatógép feltöltése után drága időnket vesztegetve nekiálljunk mosogatni a készülék mosási ciklusa alatt.