Miért hatékony a gépi vízlágyító só?

Best -dishwasher -detergent

A só alapvető része a főzésnek, nátriumtartalma fokozza az ízeket, és különbséget jelenthet ízetlen vagy finom étel között. A sónak számos előnye létezik, ezért nemcsak az élelmiszerkészítésnél, hanem a mosogatásnál is nagyon hasznos lehet. Mosogatógépünk Finish gépi vízlágyító sóval való feltöltése szükséges lehet annak érdekében, hogy a gép folyamatosan az optimális teljesítményszinten dolgozzon, és edényeink úgy kerüljenek ki a készülékből, mintha újak lennének. Az ötlet, hogy sót tegyünk egy készülékbe, meglehetősen bizarrnak tűnhet, ezért összeállítottunk egy listát, mely segít megérteni, miért olyan fontos a  gépi vízlágyító só használata.

  1. A gépi vízlágyító só valójában nátrium-klorid, ugyanaz a kémiai anyag, amiből az asztali és a tengeri só áll. Ezek nem helyettesíthetők egymással, mivel a  gépi vízlágyító sót speciálisan úgy állították elő, hogy ne tartalmazzon se vasat, se más karbonátot, melyek megtalálhatók a másik két sóban, és növelhetik a víz keménységét, illetve károkat okozhatnak a mosogatógépben.
  2. A  gépi vízlágyító só valójában nem is a mosogatógép belsejében dolgozik, hanem átfolyik a vízlágyító egységen keresztül, mielőtt távozna a szennyvízzel.
  3. Nátriumot biztosít a mosogatógép "ioncserélő gyantái" számára, melyek a vízlágyító egységben találhatók. Miután a nátrium regenerálja őket, magukhoz vonzzák és csapdába ejtik a magnézium- és kalcium ionokat, melyek a víz keménységét okozhatják.
  4. Nagyobb granulátumú, mint a hagyományos só, ezáltal sokkal lassabban oldódik fel. Ha finomabb lenne, fennállna a veszélye, hogy blokkolja a vízlágyító egységet.
  5. A normál só speciális csomósodásgátlót tartalmaz annak érdekében, hogy amikor nedves lesz, ne álljon egybe és ne blokkolja a vízlágyítót. Mosogatógép só használatával ez nem lenne kivitelezhető.

A gépi vízlágyító só használatához keressük meg a vízlágyító egységet, ami általában a mosogatógép alján, a lefolyó mellett található. Csavarjuk le a kupakot, és töltsük meg az egységet. Amennyiben a sótartály tele van vízzel, akkor is beleönthetjük a sót, mert kiszorít minden mást, ami ott található. A só sóoldattá alakul a használat során, ezért egyáltalán nem szükséges, hogy száraz legyen a tartály. Ezután tegyük vissza a kupakot, így a só készen áll arra, hogy bármikor újra használatba vegyük. A legtöbb vízlágyító egységnek létezik vízkeménység-állító gombja, ezért mindig győződjünk meg róla, hogy ez helyesen lett beállítva, hogy elérhessük a tökéletes tisztaságot. A lakóhelyünkön működő vízszolgáltatót is megkérdezhetjük, mennyire kemény a víz a környéken; néhány szolgáltató, mint például a Fővárosi Vízművek a saját honlapján is közli az adatokat. Jól tesszük tehát, ha szokásunkká válik, hogy havonta legalább egyszer kicseréljük a mosogatógép sót.

Bármilyen hihetetlennek tűnhet, így tesz a só tökéletessé szinte bámit, az ételeinktől kezdve, egészen a mosogatásig bezárólag. Ezért mindig töltsük fel mosogatógépünket Finish  gépi vízlágyító sóval, hogy bármilyen kemény is a víz, edényeink tiszták és csillogóak maradhassanak.