meregtelenitse mosogatogepet

A mosogatógép vitathatatlanul egyike a legkeményebb munkát végző készülékeknek a konyhában. A hosszú időn keresztül történő rendszeres használattól, vagy a rövidebb ideig tartó, de igen gyakori használat miatt mosogatógépünk azonban lelassulhat, mert eldugul a zsírtól, zsíros lerakódásoktól, ételmaradéktól és a vízkőtől. Ha azt tapasztaljuk, hogy mosogatógépünk nem működik úgy, ahogyan az elvárható lenne, elképzelhető, hogy eljött az ideje egy nagytakarításnak. Ebből az útmutatóból megtanulhatjuk, hogyan kell apránként megtisztítani a mosogatógépet, hogy az továbbra is úgy teljesítsen, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Az alkatrészek

Ha kinyitjuk a mosogatógép ajtaját, jópár olyan alkatrészt látunk, amit magunktól is meg tudunk tisztítani. A mosogatógép aljában található szűrő, az állványok és mosogatógép karja általában mind eltávolítható. Így végre hozzáférhetünk a nehezen elérhető helyekhez, mint például a mosogatógép belsejében található karhoz vagy az alatta lévő szűrőhöz, amennyiben ki kellene halásznunk a gépből néhány különösen nagy ételmaradékot. Vessünk egy pillantást a mosogatógép sarkaiba is, hogy lássuk, szükség lesz-e egy alaposabb tisztításra. Ha a sarkokban ételmaradékokat találnánk, egy szivacs vagy fogkefe és némi szappanos meleg víz segítségével könnyedén eltávolíthatjuk az ételdarabokat. Végezetül az emberek többnyire elfeledkeznek az ajtópántokról, mely gyakran szintén telemegy piszokkal.Tisztítsuk meg ezeket is egy fogkefe segítségével, és másodpercek alatt látni fogjuk a különbséget!

A mosogatógép tisztító

Általában nemcsak a mosogatógép látható alkatrészei igényelhetnek alapos tisztítást, mivel a szivattyúkat, csöveket és a lefolyót sem árt karbantartani, különösen akkor, ha szinte éjjel-nappal használjuk a készüléket. A mosogatógép megtisztításához egy hatékony mosogatógép tisztító a legjobb módszer.

A hatékony mosogatógép tisztítás érdekében használja a Finish mosogatógép tisztítót, mely csökkenti a zsíros lerakódásokat és a vízkövet, ami a mosogatógép rejtett alkatrészein keletkezik. A Finish mosogatógép tisztító befolyik a gép belsejében lévő láthatatlan helyekre, ahol az idők során nagy mennyiségű zsír halmozódhat fel és kitakarítja azokat A kétrétegű formula először megtámadja, majd mérsékli a felhalmozódott zsír és vízkő réteget, valamint segít semlegesíteni a kellemetlen szagokat.

A használathoz húzzuk le a zárófóliát, tegyük be a tisztítószert a mosogatógépbe fejjel lefelé, majd állítsuk a mosogatógépet a legmagasabb hőmérsékletre, és futtassunk le egy üres programot. Miután a ciklus befejeződött, mosogatógépünk tiszta és friss illatú lesz.