Maradékok: A legnehezebben eltávolítható ételek

Sok mosásban még mindig akad egy-egy edény vagy tányér, melyeket nehezebb elmosogatni, mint a többit. A ragadós vagy rászáradt és odaégett ételek jelenthetik a legnagyobb problémát, ezért nem árt, ha tudjuk, hogy milyen élelmiszer típusokra érdemes odafigyelnünk, amennyiben az edényeket sokáig nem mosogatnánk el. Annak érdekében, hogy ezek az élelmiszerek ne váljanak tartósan az edények részeivé, azonnal tegyük be őket a mosogatógépbe a megfelelő gépi mosogatószer kíséretében. Így nincs miért aggódnunk, ha Finish-t használunk.

Zsír/cukor bevonat

Amennyiben olyan ételt fogyasztottunk, ami zsíros vagy cukros foltokat hagyhat maga után, lehetséges, hogy sokkal nehezebb lesz megtisztítani a tányérokat. A rászáradt cukor makacs folt lehet, de a Finish Powerball fellazítja az ételmaradványok nagy részét, vagyis az edényeket egyenesen a mosogatógépbe rakhatjuk.

Rászáradt étel

A gabonafélék, müzli és más rászáradt ételek is gondot jelenthetnek a tányérok számára, mert ami rajtuk maradt a mosogatás után (ha már megszáradtak az edények), az bizony ragaszkodni fog a tányérokhoz. Ezeket a maradványokat sajnos igen nehéz eltávolítani forró víz alkalmazása vagy egy jó hosszú áztatás nélkül. Ha nem akarjuk azonnal beindítani a mosogatógépet, amennyiben csak lehetséges, öblítsük le a tányérokat használat után. A búza, az árpa és a rántotta gyorsan rászáradnak az edényekre, de ne aggódjunk, mert a Finish gond nélkül eltávolítja ezeket a foltokat, illetve a legtöbb ételmaradványt.

Rásült étel

Nemcsak a tányérokat nehéz kézzel megtisztítani, de a serpenyők, tálcák, és más sütő-biztos edények esetében is találkozhatunk főtt hús vagy zöldségmaradványokkal. A paradicsomnak például van egy olyan szokása, hogy szó szerint rátapad az edényekre a hosszabb sütési idő alatt. Az ilyen foltok eltávolítása aprólékos munka lenne, ha nem a mosogatógép végezné el helyettünk a feladatot.

Ráégett étel

A tányérokra vagy edényekre ráégett ételek végzetesek lehetnek, de nem szabad elcsüggedni és feladni ellenük a harcot. Először is áztassuk be a tányérokat nagyon forró vízbe, úgy, hogy a víz elfedje a fekete foltokat. Ahogy minden más típusú ételmaradvány esetén, ezeket az edényeket vagy tányérokat is azonnal tegyük be egy mosási ciklusba és adagoljunk hozzá Finish-t, azaz a legjobb mosogatógép mosogatószert, ami elvégzi a munkát. A tej és a sajt a legfőbb bűnösök, ezért legyünk óvatosak, amikor tejtermékekben gazdag ételeket készítünk.

Bögrenyomok

Nemcsak az ételfoltok tisztíthatók nehezen, de a tea idővel szintén makacsul ragaszkodhat a bögréhez. Ez a teában található tanninoknak köszönhető, ami egyben egy festék is, amit bőrfestésre használnak (innen ered a neve). Bár több módszer létezik arra, hogyan távolítsuk el ezeket a foltokat, a legjobb, ha mosogatóport használunk ellenük. Még ha úgy is tűnik, hogy ezek a foltok rászáradtak a bögrékre, a Finish hatóanyagai lebontják a foltokat és csillogóan tisztává varázsolják a bögréket.