Kézi mosogatás vs. mosogatógép

Egyes edényeket néha beleteszünk a mosogatógépbe, néha pedig könnyebb kézzel elmosnunk őket. Vagy mégsem? A mosogatógép azért van, hogy az életünket olyan egyszerűvé tegye, amennyire csak lehetséges, és azt is lehetővé teszi, hogy a mindennapok során használt összes edényt közvetlenül a mosogatógépbe rakjuk és fontosabb dolgoknak szenteljük az időt. Tudjuk, hogy a leggyorsabb megoldás, ha nem kell sokat gondolkodnunk, ezért összeállítottuk ezt a listát azokról az érvekről, hogy miért nem kellene aggódnunk a mosogatás miatt, és pláne nem kéne kézzel mosogatnunk:

Pénzt spórol

Gyakori tévhit, hogy a kézi mosogatással pénzt spórolhatunk, de valójában ez egyáltalán nem igaz. Mivel a mosogatógép korlátozott mennyiségű vizet használ fel újra és újra, nem pazarol túl sok tiszta vizet, azaz a készülék mindössze 12 liter vizet használ fel egy ciklus során. Szóval máris megtakarítottunk pár forintot a vízszámlán, csakúgy, mint a vízfelmelegítés költségén.

Időt spórol

Akár 60 percig is eltarthat a teljesen megtöltött mosogatógép tartalmát - az edényeket, fazekakat, lábasokat és tányérokat - kézzel elmosogatni. Bár a mosogatógép ennél tovább dolgozhat (ciklustól függően), mi ténylegesen csak annyi időt dolgozunk, amíg be- és kipakoljuk a készülék tartalmát. Ez átlagosan kilenc percet vehet igénybe, vagyis a különbség óriási.

Óvja az edényeket

Mindannyiunknak volt már része abban a pillanatban, amikor egy tányér kicsúszott a kezünkből, vagy felbukott, amikor a csepegtetőre helyeztük, mintha csak az alkalomra várt volna, hogy eltörjön a padlón vagy a konyhapult tetején. Ez nagyon frusztráló lehet, és ugyanez a helyzet a poharak és a finom evőeszközök esetén is. A mosogatógép gondoskodik ezen problémáról, hiszen biztonságosan tárolja az edényeket az egész mosogatás alatt, majd a szárítás során, biztosítva, hogy semmi se csússzon ki a kezünk ügyéből! A mosogatógép az idő múlásától is megóvhatja az üvegárut, ha helyesen tároljuk őket.

Tökéletes tisztaságot biztosít

A szivaccsal való törölgetés sosem ugyanaz, mint egy hosszú ciklus lefuttatása a legjobb mosogatószer, valamint forró víz keverékével. A mosogatógépek hatékonyan megtisztítják az edényeket, míg a kézi mosogatás hatástalan lehet a figyelem hiánya vagy fáradtság miatt. Egy mosogatógéppel és pár Finish gépi mosogatógép tablettával könnyebben, tisztábban és nagyobb hatékonysággal elmosogathatunk.

Minden edényt. Minden alkalommal.

Szeresd a  mosogatógéped. Adj neki Finish-t.