Hozzuk formába a mosogatógépet!

Hamarosan új lakásba költözünk, és hurrá, van benne mosogatógép! Azonban fogalmunk sincs róla, hogy mikor használták utoljára - vagy egyáltalán működik-e.

Íme néhány egyszerű lépés, mielőtt használatba vennénk a készüléket.

1. Kezdjük azzal, hogy mosogatógép-tablettát helyezünk a készülékbe, és elindítunk egy normál mosást. De ne menjünk túl messzire, hiszen ennek a ciklusnak nemcsak az a célja, hogy felfrissítsük a mosogatógépet és megszabaduljunk a dohos szagtól, de az esetleges szivárgásokat is ellenőriznünk kell. Majd helyezzünk egy flakon Finish mosogatógép tisztítót a gépbe, és futtassunk le még egy ciklust. A mosogatógép tisztító eltávolít minden zsíros maradványt vagy vízkőlerakódást, és készülékünk újra 100%-osan tiszta és friss illatú lesz.

2. Feltételezve, hogy nincs semmilyen szivárgás, és kopogó vagy zörgő hang, mely egy szerelő szakértelmét igényelné, várjuk meg, amíg kihűl a készülék, majd távolítsuk el az állványokat, az evőeszköz tartót és a permetező karokat is. Ellenőrizzük, hogy a permetező karokon található lyukak nincsenek-e eltömődve és bizonyosodjunk meg róla, hogy a víz szabadon átjárja őket. Egy fogpiszkáló segítségével könnyedén eltávolíthatjuk a törmeléket, ami esetlegesen blokkolja a karokat.

3. Töltsünk meg egy tálat forró vízzel és keverjünk bele Finish All in 1 Max gépi mosogatógélt. Töröljük ki a gép belsejét, különös figyelmet fordítva az ajtó körüli területekre, ahol az élelmiszer maradványok és egyéb szennyeződések felhalmozódhatnak. Használjunk fültisztító pálcikát, hogy megtisztíthassuk az ajtó tömítését, hogy az valóban tiszta és vízzáró legyen.

4. Vizsgáljuk meg a mosogatógép aljában található filtert, ahol a szennyvíz összegyűlik. Távolítsunk el minden élelmiszer maradványt. Ugyanezt tegyük meg a szűrővel és az evőeszköz tartóval is, melyek szintén visszatarthatják az ételmaradékokat. Ehhez szükségünk lehet egy régi fogkefére, hogy alaposan megtisztíthassunk minden zugot és hajlatot.

5. Töltsünk a készülékbe Finish vízlágyító sót, hogy elkerüljük a készülék vízkövesedését. A só lágyítja a vizet a kemény vízzel ellátott területeken, és nemcsak a vízkövesedés kerülhető el vele, hanem a vízköves poharak és edények is. Majd tegyük vissza a karokat, állványokat és az evőeszköz tartót.

6. Töltsünk a gépbe Finish gépi öblítőszert, mely nemcsak a poharakon és tányérokon található vízkövet segít megelőzni, de az ételmaradékokat is leöblíti. Végül csiptessünk egy mosogatógép illatosítót a felső állványra, hogy tiszta, friss illat fogadjon minden alkalommal, amikor kinyitjuk az ajtót.

7. Végül törölgessük le a mosogatógép külsejét egy nedves ruhával.