Hogyan teszi könnyebbé az életünket a mosogatógép?

A tisztább bögréktől kezdve a száraz kéz elkerüléséig: hat a fogyasztót kérdeztük arról, hogy miért nem tudnának mosogatógép nélkül élni ...

"Mi vagyunk az a tipikus háztartás, ahol sok teát isznak - a férjem és én is otthonról dolgozunk, így a kannát nagyjából óránként felforraljuk. Utálok foltos bögréből teázni és ha egyenesen a mosogatógépből szedem ki őket, általában nem kell emiatt aggódnom!"

Dawn Stevens, illusztrátor a dél-angliai Hove-ból

TÉNY: Ne töltsünk időt a bögrék súrolásával, mielőtt azokat a mosogatógépbe tennénk. A mosogatószerben található fehérítő és tisztító enzimek elvégzik a munkát - az előzetes öblítés csak idő és víz pocsékolás.

 

"Van egy három éves fiam és egy hathetes kislányom, és szeretem, hogy Sam táljai, poharai és evőeszközei ugyanolyan tisztán kerülnek elő a mosogatógépből, mint Annabel palackjai a sterilizálóból. Így eggyel kevesebb dolog miatt kell aggódnom egy rohanós napon."

Ellie Douglas, kétgyerekes anyuka Észak-Londonból

TÉNY: Miután a kisbabánk elmúlt hat hónapos, nyugodtan mossuk a palackokat és etető edényeket mosogatógépben a sterilizáló helyett - csak ellenőrizzük, hogy mind mosogatógépben mosható.

 

"Szeretem, hogy a kutyám etetőtálját is berakhatom a mosogatógépbe, így sokkal magasabb hőmérsékleten tisztul meg, mintha kézzel mosogatnám el. Ezáltal a kutya edényei soha nem kerülnek közel a mosogatóhoz vagy a konyharuhákhoz, amiket sose tartottam igazán higiénikusnak."

Helen Jenkins, ügyvéd a Londonhoz közeli St. Albans-ból

TÉNY: Sok modern mosogatógép elég forró ahhoz, hogy lazacot pároljunk benne!

 

"Bőrbetegségem van, ezért a meleg víz és a folyékony mosogatószer kombinációja igencsak súlyosbítja a kezeim állapotát - szinte azonnal vörössé és fájdalmassá válnak. A mosogatógép betöltése egy sokkal bőrbarátabb opció."

Peter Western, supermarket manager a nyugat-angliai Oswestry-ből

TÉNY: A mosogatógéphez használt mosógatszerek lúgosabbak, mint a kézi mosogatószerek, ami rendkívül hatékony tisztaságot biztosít a kezek bőrének károsodása nélkül!

 

"Segített megtanítani a négyéves ikreimnek, hogy az edényeket el kell pakolni a családi étkezések után. Azt persze nem lenne reális elvárni tőlük, hogy elmossogassanak, de mindketten beteszik a mosogatógépbe a tányérjukat és a poharukat, miután befejezték az evést."

Karen Daniels, ikergyermekes anyuka a Londonhoz közeli Farnborough-ból

TÉNY: Laboratóriumi kísérletek bebizonyították, hogy egy teljesen betöltött mosogatógép tartalmát 59 perc alatt lehetséges elmosogatni, valamint eltörölgetni, míg a mosogatógép ki- és bepakolása átlagosan 9 percig tart (Intertek 2010).

 

"Reumásak a kezeim, ezért az ujjaim gyakran nagyon merevek és nehezen tudom alaposan elmosogatni az evőeszközöket, illetve megfogni a víztől és szappantól csúszós poharakat. Sokkal könnyebbnek találom azt a megoldást, hogy mindent berakok a mosogatógépbe."

Evelyn Morphew, nyugdíjas tanár a dél-angliai Winchester-ből