Hogyan hozzuk ki a legjobbat mosogatógépünkből?

A tiszta és csillogó edényekért folytatott harcban fél siker, ha tudjuk, hogyan hozzuk ki a legjobbat mosogatógépünkből, a garantált eredményhez azonban a gyakorlatban is alkalmaznunk kell ezt a tudást. A Finish termékei ebben segítségünkre lehetnek, hiszen mindent tud ezekről a dolgokról, így csak egy kis odafigyelésre és kiváló minőségű mosogatószerre van szükségünk.

Az előkészületek

A mosogatógép előkészítése alatt nem feltétlenül az edények bepakolását értjük! Először mindig kaparjuk le a nagyobb ételdarabokat egy műanyag kerti zsákba vagy a szemetesbe, majd helyezzük az edényeket a mosogatógép alsó tálcájára. A legjobb, ha hátulról és a nagyobb tányérokkal kezdjük telepakolni a készüléket, így a kisebb tányérok előre kerülhetnek. Ilyen egyszerű! Most válasszuk ki az általunk legjobbnak vélt programot - általában magas hőmérsékletű és hosszú ciklus javasolt a főzéshez használt serpenyők és egyéb zsíros eszközök számára, illetve alacsonyabb hőfokú program a kényesebb üvegáru esetén. A mosogatógépek gyártói általában részletesebb útmutatással szolgálnak az egyes mosogatógépekhez. Miután kiválasztottuk a programot, tegyünk egy mosogatógép tablettát a készülékbe, és csukjuk be az ajtót.

A mosogatás

Ez teljesen a mosogatógép dolga. Hagyjuk, hadd végezze el helyettünk a kemény munkát. Amíg a készülék dolgozik, letörölgethetjük a port vagy megtisztíthatjuk a konyhaszekrényeket, munkalapokat, illetve azokat a fiókokat, ahol az eszközeinket tároljuk, hogy ezzel is elősegítsük a mosogatás utáni tisztaság fenntartását.

A mosogatás utáni gondozás

Ha már kiürítettük a mosogatógépet és mindent a helyére tettünk, azt gondolhatnánk, hogy készen vagyunk a feladattal. A legtöbb esetben igazunk is lenne, de javasolt havonta átmosni a készüléket Finish mosogatógép tisztítóval. A Finish mosogatógép tisztító segít tisztán tartani a gép rejtett, de létfontosságú alkatrészeit azáltal, hogy eltünteti a lerakódott zsírt és vízkövet.

Relaxáljunk!

Míg a mosogatógép egy adag edénnyel birkózik, mi azzal a boldog tudattal dőlhetünk hátra, hogy edényeink ragyogóan tisztán kerülnek elő a készülékből, illetve, hogy a legtöbbet hozhatjuk ki a szabadidőnkből - nincs több mosogatóban való öblögetés vagy egyesével elmosott evőeszköz. A mosogatógép használata igen egyszerű, csak tegyünk bele Finish mosogatógép-tablettát, csukjuk be az ajtót, majd nyomjuk meg a gombot. Most pedig menjünk és érezzük jól magunkat!

 

Szeresd a mosogatógéped. Használj Finish-t.