Csészefoltok: A kávéfoltok tisztítása

Ladies Socialising with Clean Mugs

A legenda úgy tartja, hogy több, mint ezer évvel ezelőtt az etióp gazdák megfigyelték, kecskéik extra energikusak és játékosak lesznek egy bizonyos típusú piros bogyó elfogyasztása után. Ez arra késztette őket, hogy maguk is kipróbálják a bogyókat. A bogyók belsejében a manapság olyannyira ismerős kávébab volt megtalálható. Vagyis a kávét eredetileg megették, ahelyett, hogy megfőzték volna, mint napjainkban.

A kávé stimuláló és ízletes ital, melyet számos különböző módon élvezhetünk. Néhány országban a kávét lassan főzik le és sok tejjel, illetve ízesített szirupokkal fogyasztják. A világ más területein viszont igen szokatlan, hogy a kávét más formában szolgálják fel, mint nagyon erős, fekete és rengeteg cukrot tartalmazó italként. Hideg vagy meleg, édes vagy keserű, habbal, tejjel vagy feketén, a kávé minden formában kiváló "vidd magaddal" ital a legtöbb ember életében.

Koszos bögrék

A kávénak minden előnye mellett van egy óriási hátránya is, hiszen nehéz a kávéscsészéket tisztán tartani: csúnya, sötét gyűrűk keletkezhetnek bögréinken, amik eltávolítása csak a legjobb mosogatógép mosogatószerrel lehetséges. Mindemellett számos módja létezik, hogy elkerüljük ezeket a csúnya foltokat. A legkézenfekvőbb és leghatékonyabb módszer, ha viszonylag gyorsan megisszuk kávénkat, nem hagyva, hogy kihűljön az ital és miután megittuk, azonnal kiöblítjük a bögrét, még azelőtt, hogy a mosogatógépbe tennénk. Persze ez nem mindig lehetséges, mivel a kávé varázsának része, hogy a forró italt lassan, élvezettel kortyolgatva és nyugodt környezetben fogyasszuk el.

Ha tejjel fogyasztjuk kávénkat vagy gyengébb főzetet iszunk, valószínűleg nem marad csészénken észrevehető folt az erős, sötét kávéhoz képest. Ez többnyire nem így alakul, hiszen mindenki kávé ízlése olyan egyedi, mint az ujjlenyomat.

Ezért a legtöbb Finish terméket úgy tervezték, hogy eltávolítsák a különösen makacs foltokat is, de a Finish Quantum Max bizonyítottan nagyon hatékony a különböző foltok, például a tea és a kávéfolt ellen.

A kávé és a tea némileg eltérő módon párolog el, mint az egyéb folyadékok, kisebb területen, de koncentrált foltot hagynak maguk után. Ezért a tisztítószereknek még keményebben és kisebb területen kell dolgoznunk, hogy eltávolíthassák ezeket a foltokat.

A Finish hihetetlenül hatékony a kávéfoltok lebontásában, és gyorsan tökéletesen tisztára mossa a bögréket, ezzel bizonyítva, hogy a legjobb mosogatógép mosogatószer.

Ha a foltok már régen megszáradtak vagy rendkívül nehéz eltávolítani őket, az egyik legjobb módja, hogy megszabaduljunk tőlük, ha megtöltjük a bögrét forró vízzel, majd hozzáadunk néhány evőkanál Finish Quantum Max vagy a Finish Powerball tablettát.

Hagyjuk éjszakára állni a bögrét, hogy a tisztító feloldhassa a foltokat, majd másnap reggel alaposan öblítsük ki, és ezután örömmel állapíthatjuk meg, hogy a makacs foltok örökre eltűntek.