Betöltés: Mi van a mosogatógépben?

Mióta a mosogatógépet feltalálták a 19. században, a világ minden táján jelentős időt és energiát takarít meg az emberek számára. E nyomós tény ellenére sokan még mindig nem hisznek  háztartási készülékükben, és gyakran több időt töltenek az egyes tárgyak kézi elmosogatásával, mint a mosogatógép betöltésével. Az emberek úgy érzik, hogy van egy határa annak az edény mennyiségnek, amit a mosogatógép még kezelni képes, ezért számtalan órát fecsérelnek el előáztatással, előmosással vagy a kényes darabok kézi elmosogatásával!

Azért, hogy időt spórolhassunk, összeállítottuk ezt a listát arról az öt dologról, amit hasznos lehet szem előtt tartani, hogy következő alkalommal ne kelljen a gumikesztyű után nyúlnunk, miután betöltöttük a mosogatógépet:

A mosogatógép tökéletesen tisztára mossa az edényeket

Egyesek tévesen azt gondolják, hogy az edények mérete és alakja miatt a mosogatógép nem képes teljesen tisztára mosni őket. Bár ezek a konyhai eszközök megkövetelhetik az intenzívebb programban való mosogatást, ha Finisht, vagyis a legkedveltebb gépi mosogatószert használjuk, ezek az edények nem jelentenek többé problémát.

A mosogatógép képes eltávolítani a rászáradt ételmaradványokat

Az általános tévhit szerint a mosogatógép nem tud megküzdeni az edényekre száradt ételmaradékokkal, ezért az emberek gyakran szükségét érzik, hogy beáztassák az edényeket, mielőtt a mosogatógépbe tennék őket. A Finish erőteljes foltáztató enzimeket tartalmaz, ezáltal csökken az előáztatás vagy előmosás szükségessége, még a rászáradt foltok, mint a lasagne és más húsos ételmaradványok esetében is, mert a mosogatószer átveszi és betölti az előáztatás szerepét.

A mosogatógépbe a törékeny kristálypoharak is betölthetők

Mindig legyünk körültekintőek, amikor betöltjük az edényeket a mosogatógépbe, biztosítsunk elég helyet a poharaknak, hogy megvédjük őket és elkerüljük az összekoccanásukat. Mindaddig, amíg megtesszük a fenti óvintézkedéseket, kristálypoharainkat biztonsággal elmosogathatjuk a mosogatógépben a kristálypoharaknak való program elindítása után. A Dartington Crystal szintén a Finish-t ajánlja a poharai számára, mivel elég erőteljes, hogy kezelésbe vegye még a legmakacsabb foltokat is, mindamellett elég gyengéd, hogy a kényes poharakat megfelelően gondozza.

A mosogatógépben van elég hely a talpas poharak számára is

Nem mindenki van tisztában azzal a ténnyel, hogy a legtöbb mosogatógép felső polca leereszthető, hogy ezáltal helyet biztosíthassunk a magasabb, illetve talpas poharak számára. Így a legtöbb pohár elhelyezhető a felső rekeszben, ahol bőven akad hely nekik és tökéletesen tiszták lehetnek a mosás után.

A Finish-el való mosogatás lassítja a poharak homályosodását

A homályos poharak problémája sokáig olyasvalamit jelentett, ami sok embert elijesztett a mosogatógép használatától. A homályosodás akkor alakul ki, ha a kis molekulák - melyek az üveget alkotják - a magas hőmérséklet és egyéb tisztítószerek hatására elmozdulnak, ezért a fény nem ragyog át az üvegen, ahogy normál esetben tenné. A Finish kifejlesztett egy új, szabadalmaztatott formulát a Shine and Protect termékcsalád számára, mely a mosási ciklus alatt aktiválódik és segít megvédeni a poharakat, hogy azok megfelelően csillogóak maradhassanak.

Ezek a legfontosabb dolgok, amikre érdemes emlékeznünk, hogy a mosogatógép dolgozzon értünk, nem pedig fordítva. Mindössze annyit kell tennünk, hogy betöltjük a gépet, és ezután már csak azokkal a dolgokkal foglalkozunk, amik valóban fontosak az életben!