A mosogatógépbe nehezen berakható eszközök

hints_tips_without_text

Mindannyiunknak lehet néhány furcsa tárgya a konyhaszekrényben, például a kínáló tál, amit ajándékba kaptunk, de sosem használtuk vagy a szokatlan alakú üvegtányér, amiről azt sem tudjuk, honnan érkezett hozzánk. Ezek a tárgyak általában a szekrény hátsó végében porosodnak, aminek egyetlen egyszerű oka van: többnyire rendkívül nehezen tisztíthatók. Íme, néhány hasznos tipp, ami segíthet a jövőben, ha furcsa alakú tárgyakat tennénk a mosogatógépbe.

Jó ötletnek bizonyulhat az alján kezdeni a magasabb és nehezebb tárgyakkal, majd a többi eszközt, például a csészéket, poharakat és műanyagokat a felső polcra helyezni.

Edények és serpenyők

A nagyobb tárgyakat, például az edényeket és serpenyőket az alsó polcon ajánlatos elhelyezni. Az olyan eszközöket, mint a sütőrács és a tepsi, be lehet rakni a rekesz oldalához, ezzel biztosítva, hogy ne blokkolják a víz és a mosogatószer útját, továbbá annyi helyet hagyjanak más tárgyaknak, amennyit csak lehetséges.

Az edények sok helyet elfoglalhatnak, de gondosan egymásra helyezve kívül-belül meg fognak tisztulni.

Üvegáru

A legtöbb pohár probléma nélkül elmosogatható a felső polcon (azt követően, hogy megbizonyosodtunk róla, az üvegáru mosható mosogatógépben). Azonban néhány magasabb poharat, mint például a pezsgõspoharakat vagy a nagyobb korsókat az alsó polcon kell elhelyezni, hogy más tárgyak is elférjenek a készülékben.

Konyhai eszközök

A villákat és kanalakat nyelükkel lefelé kell elhelyezni az evőeszköz tartóban. A késeket bármilyen módon elhelyezhetjük, de valószínűleg könnyebb eltávolítani őket a nyelüknél fogva. A nagyobb eszközök, mint például a spatulák, salátás és merőkanalak problémát okozhatnak, ha nem megfelelően töltjük be őket az evőeszköz tartóba. Hosszabb tárgyak esetén az a legjobb, ha fekve rakjuk be őket a felső polcra a csészék és poharak közé.

Műanyagok

Ha mosogatógépünk régebbi modell, melynek fűtőszálai láthatók - melyek általában a gép alján helyezkednek el - a műanyag tárgyak veszélyben lehetnek a vetemedés által, amennyiben az alsó polcon mosogatjuk őket, ezért jó ötlet, hogy a műanyagokat a csészékkel és poharakkal együtt a felső polcra tegyük.

MInden más apróság

A furcsa alakú eszközök, mint például a tojástartó vagy ennél nagyobb tárgyak esetén szükség lehet némi próbálkozásra, mire megtaláljuk számukra a legmegfelelőbb helyet a mosogatógépben. Az alsó polc általában jó kiindulópont, így bőven marad hely a gép közepén és nem akadályozzuk meg a víz áramlását sem!

Remélhetőleg e praktikus útmutató segítségével többé már nem kell aggódnunk a szekrény hátsó polcán porosodó tárgyak miatt, és használatba vehetjük őket a következő vacsorapartyn vagy akár a vasárnapi brunch-on.