A mosogatógép meséje

Tehát telepítve van a mosogatógépünk és az első fazekak, lábasok, poharak készen állnak a bepakolásra. Hálásnak kell lennünk, hogy végre beszereztük az egyik legszorgalmasabban dolgozó készüléket, hogy ott folytassa a mosogatást, ahol mi abbahagytuk!

Minden ciklus egy zsírral és piszokkal való csatát jelent. Küzdelmet az olyan ételekkel, amik rásültek az edényekre, és küzdelmet az olajos tálakkal, tányérokkal és a ragacsos cukormázzal bevont poharakkal. A mosogatógép nemcsak elvégzi helyettünk az áztatást, szappanozást és súrolást, de minden konyhai eszközünket csillogóan és szárazon hagyja, mintha mi sem történt volna...

... épp csak a kisujjunkat kell felemelni.

Ahogy múlik az idő, egyre jobban megbízunk a mosogatógépünkben. Most ahelyett, hogy csak az igénybevett, ételfoltos edényeket betöltenénk be a mosogatógépbe, amiket a családnak készült pörköltfőzéshez használtunk tegnap este, nyugodtan helyezzük bele a készülékbe az összes konyhai tárgyat, köztük a finom üvegárut is, melyet a "különleges vendégeknek" tartogatunk. Azonban mindig bizonyosodjunk meg róla, hogy az eszközök mosogatógépben moshatók.

A Finish gépi öblítőszert rendszeresen kell használni, hogy leöblítse a maradékot, felgyorsítsa a szárítást, felvegye a harcot a vízfoltok ellen és ragyogó fényt biztosítson az összes pohárnak!

Mint bármi más esetén, ahhoz, hogy egy készülék optimális teljesítményt nyújtson, elengedhetetlen, hogy a megfelelő termékeket használjuk. A Finish termékeket speciálisan úgy tervezték, hogy megtisztítsák és megvédjék az összes konyhai eszközt, továbbá az összes termék a vezető mosogatógép gyártók* által tesztelt és ajánlott.

Tehát akár az edényre rászáradt rakott krumpli eltávolítására használjuk a mosogatógépet vagy a poharainknak szeretnénk homályosodás nélküli ragyogást biztosítani, netán az étkészleten megjelenő fehér foltokat szeretnénk kiküszöbölni, válasszuk a számunkra megfelelő Finish terméket.

Többé nem kell aggódnunk a homályos poharak és az összekarcolódott edények miatt!

Van azonban egy olyan dolog, amit az emberek gyakran elfelejtenek, vagyis, hogy hébe-hóba a mosogatógépet is meg  kell tisztítani. Biztosan a legjobb termékeket használjuk, de időről időre mégis egy kicsit több figyelemre lehet szüksége a készüléknek. Ezért néha el kell távolítanunk és meg kell tisztítanunk a szűrőt, míg a Finish mosogatógép tisztító segít megelőzni a vízkő és a zsír lerakódását. Még arról is gondoskodik, hogy a mosogatógép egyes részeiben, mint a forgókarokban és fúvókákban ne gyűljenek össze az ételmaradványok és egyéb szennyeződések.

Ez egy igazán egyszerű folyamat, mely segít a legjobb állapotában tartani a mosogatógépet. Olyan lesz, mint azon a napon, amikor megvásároltuk és ki ne vágyna erre? Sokkal egyszerűbb megoldás, minthogy megvárjuk, amíg problémákat tapasztalunk a mosogatógép működésében és ami a legrosszabb - magunknak kelljen elmosogatni az edényeket!

*Vezető mosogatógép gyártók: AEG, Beko, Bosch, Electrolux, Zanussi