A mosogatógép hibáinak elhárítása

Íme a leggyakrabban felmerülő öt probléma, amivel szembetalálkozhatunk, amikor kiürítjük a mosogatógépet. Az alábbi cikkben megmutatjuk, hogy mi okozhat problémákat, és hogyan háríthatók el ezek.

Homályos poharak - A keményvízzel ellátott területeken a vízben található ásványi anyagok - főleg a kálcium- és magnézium-vegyületek - idővel filmréteget hagyhatnak maguk után az üvegáru felületén. A keményvíz a mosogatógépeket is károsíthatja. Azért, hogy mind a poharakat, mind a készüléket megvédhessük a vízkőtől, használjunk Finish vízlágyító sót, hogy növeljük a készülékbe épített vízlágyító rendszer hatékonyságát. A gyakori mosogatás a homályosodás mellett az üvegáru korrózióját is okozhatja. A probléma leküzdéséhez adagoljunk Finish gépi öblítőszert a gépi mosogatásiciklushoz, melynek segítségével poharaink csillogóak lesznek.

Sós íz - Ha a csészéknek és poharaknak sós ízük van, lehetséges, hogy túltöltöttük a gép sóadagoló tartályát. Ha véletlenül melléöntjük a Finish vízlágyító sót az újratöltés során, győződjünk meg róla, hogy alaposan leöblítettük. Ellenőrizzük, hogy elég szorosan zár-e az adagoló kupakja és semmi sem szivárog a mosogatás során. Ha a probléma továbbra is fennáll, szerelő segítségére lesz szükségünk, mivel eltömődhetett az a szelep, mely lehetővé teszi, hogy víz áramoljon a gép öblítő rekeszébe. 

Szemcsés étkészlet - Ha az edények felületét szemcsésnek érezzük és ételfoltok maradnak rajtuk, a problémát eltömődés okozhatja - lehet, hogy túlterheltük a gépet, egymáshoz túl közel halmoztuk fel a tányérokat vagy egymás tetejére tettünk egyes tárgyakat. Gondoljuk végig, hogyan tölthetjük meg a mosogatógépet a lehető legjobb vízáramlás érdekében. Valószínűleg azt is érdemes ellenőriznünk, hogy a szórókarokat nem blokkolja semmi sem - folyassunk át rajtuk némi vizet, hogy lássuk, eltömődött-e bármelyik lyuk szennyeződéssel vagy ételmaradékokkal. Egy fogpiszkáló segítségével könnyedén eltávolíthatjuk ezeket. Továbbá mossuk át a szűrőt is, hogy megfelelően biztosítsuk a piszkos víz lefolyását. Havonta egyszer pedig használjunk Finish mosogatógép tisztítót, hogy megszabaduljunk a készülék belsejében felhalmozódott zsírtól, illetve  és rejtett szennyeződésektől. A tiszta mosogatógép tiszta edényeket jelent.

Foltos evőeszköz - Ha a savas vagy sós ételek túl sokáig maradnak az evőeszközökön, rongálhatják az eszközök minőségét és foltokat okozhatnak, ezért mindig jó ötlet előáztató programot használni, ha nem tudjuk rögtön elindítani a mosogatógépet egy teljes ciklussal. Az evőeszközös kosarat sem szabad túltöltenünk. Ha az evőeszközök hozzáérnek egymáshoz - különösen, ha  rozsdamentes acélból és ezüstből készült tárgyak - homályosodást és érdes tapintást idézhetnek elő (az az érdesség, amit akkor érzünk, ha végighúzzuk rajtuk az ujjunkat). A Finish gépi öblítőszer felgyorsítja a szárítási folyamatot. Végül használjunk Finish Quantum Max mosogatógép-tablettát, melynek beépített ezüst védelme segít leküzdeni ezeket a problémákat.

Fehér foltok a poharakon és edényeken - Ez szintén a kemény víznek köszönhető, ezért ellenőrizzük a készülék sótartalmát, töltsük fel öblítőszerrel és mindig használjunk Quantum Max mosogatógép-tablettát, melyek beépített védelmet kínálnak a vízfoltok ellen, miközben csillogó fényt biztosítanak a konyhai eszközöknek. Ellenőrizzük 1, hogy mennyire kemény a víz, ahol élünk. 

* Nem véd a mechanikai sérülésektől, illetve nem állítja helyre a sérült elemeket.

 

1. http://www.maviz.org/fogyasztoi_informaciok/vizkemenyseg_magyarorszagon