A mosogatógép feltöltésének leggyorsabb módja

Mindenki másképp tölti fel a mosogatógépet, egyesek szépen sorba rendezik az edényeket, míg mások az első sortól kezdik feltölteni a gépet - ez a másik számára gyakran frusztráló lehet! Mi a Finish-nél úgy gondoljuk, megtaláltuk a mosogatógép feltöltésének legjobb módját. Ha követjük és a legjobb mosogatógép mosogatószerrel (természetesen Finish-el) kombináljuk az alábbi ötleteket, edényeink ragyogóan tiszták lesznek és sokkal könnyebb lesz kivenni őket a gépből!

Edények az aljára, poharak a tetejére

Egyszerű utasításnak tűnhet, de a gyors feltöltés érdekében győződjünk meg róla, hogy minden eszköz a megfelelő helyre kerül.

  • Általános szabály, hogy a poharakat a felső rekeszben kell elhelyezni, méghozzá fejjel lefelé.
    • A borospoharak és söröskorsók könnyen elhelyezhetők, de a félliteresnél magasabb poharak betöltése problémás lehet. Ezeket ajánlatos az alsó rácsra tenni.
    • Ha borospoharaink bizonytalanul állnak, használjuk a mosogatógéphez kapott műanyag fogót, mely a helyükön tartja őket.
  • Az edényeknek biztosan kell megállniuk az állványokon (próbáljuk hátulról kezdve megtölteni a gépet, így az állványok könnyebben feltölthetők). A nagyobb tányérokat helyezzük messzebb a kosár oldalsó vagy hátsó szélétől, ez jobb vízáramlást tesz lehetővé.
  • A nagyobb konyhai eszközöket, a merőkanalakat és a spatulákat szintén a felső kosárban és fektetve kell elhelyeznünk, ezzel könnyebben tudjuk mozgatni őket és tisztábbak lesznek a mosási ciklus után.

Csak semmi előmosás

Az egyik leggyorsabb módja a mosogatógép gyors megtöltésének, ha az ételmaradékokat a szemetesbe kaparjuk. Ezzel nemcsak megóvhatjuk a gép szűrőberendezését a nagyobb ételdaraboktól (például rizs vagy zabkása), hanem energiát és vizet is spórolhatunk!

Vigyázzunk edényeikre

Az egymásra halmozott edények megakadályozzák a tisztulást, mivel pajzsként védik a tányérokat és más edényeket a víz körforgásától. A tálakat külön-külön és arccal lefelé rakjuk a gépbe, lehetőleg egymás mellé, elkerülve a kisebb tányérok melletti véletlenszerű elhelyezést.

Végül az aranyszabály

Ha az edény piszkos része nem kerül közvetlenül a vízsugár alá, akkor nagy valószínűséggel piszkos is marad. Alapvető tanács, hogy soha ne töltsünk egyszerre túl sok tányért és edényt a gépbe. A túlterheléssel ugyanis egy második mosási ciklust és egy jócskán lelassult mosogatógépet kockáztathatunk!