A mosogatógép betöltésének leghatékonyabb módja

Ha ezt a cikket olvassuk, valószínűleg elgondolkodtunk már azon, hogy mi a mosogatógép betöltésének legjobb módja. Talán voltak saját taktikáink, illetve trükkjeink, hogy ragyogó edényeket kapjunk minden alkalommal, de létezhet néhány olyan ötlet, amiről valószínűleg nem tudtunk és a mosogatógép betöltésének eddig alkalmazott módszerét alaposan a feje tetejére állítja. Az evőeszközök elhelyezésétől, a felső és az alsó állványon megfelelően elhelyezett étkészletig, a Finish segítségünkre lesz abban, hogy a legtöbbet hozhassuk ki a mosásból a mosogatógép még hatékonyabb betöltésével.

Hátulról kezdjük

Egyszerűen fogalmazva, a készülék feltöltését hátulról kezdjük. Ha nem így teszünk, sokkal nehezebb lesz a tányérok elhelyezése (még a kisebbeké is). Ezt az apró trükköt megfogadva nem lesz útban akadály, és a mosogatógép betöltése kevésbé lesz idegesítő házimunka. Ezért javasolt a legnagyobb tányérokat hátulra, a legkisebbeket pedig előre rakni. Ez segíti a víz jobb eloszlását, de elsősorban megkönnyíti dolgunkat, hiszen sokkal könnyebben távolíthatjuk el, illetve pakolhatjuk be a tányérokat. Ha sok különböző méretű tányérunk van, tegyük őket különböző állványokra (például a bal hátsó a nagyobb tányéroké, a jobb első pedig a tálaké lehet). Így nem kell majd a tányérokat rendezetlen módon elhelyezni, hanem egyszerűen mindent a helyére tehetünk.

Töltsük fel rendesen

Az első tipp talán a legfontosabb: a mosás leghatékonyabb módja, ha úgy töltjük fel a mosogatógépet, hogy annyi koszos edényt rakunk bele, amennyit csak tudunk, ezáltal szintenem marad kihasználatlan hely a készülék belsejében. Hatékony, mert energiát és pénzt spórol azáltal, hogy csak egy nagy mosást indítunk el két félig töltött mosással szemben. Továbbá időt spórol nekünk, mert megment minket attól, hogy kétszer kelljen bepakolni és elindítani a gépet.

Felülre a törékenyebb darabok

A mosogatógép bepakolását illetően léteznek instrukciók, amelyeket érdemes követni. Figyeljünk arra, hogy a megfelelő tálcán és helyzetben mossuk el az új edényeket és az üvegárut. Általános szabály, hogy a bögréket, poharakat és egyéb ivásra szolgáló eszközöket a felső tálcán kell elhelyezni, míg a tányérokat, edényeket és serpenyőket az alsó rekeszbe kell tenni. Ez nemcsak a víz egyenletes eloszlásában segít, hanem megakadályozza, hogy az edények megsérüljenek vagy akár felboruljanak a mosogatógépben!

Ragyogó tisztaság minden alkalommal

Amennyiben hatékonyságra vágyunk, az utolsó dolog, amit szeretnénk, hogy kétszer kelljen elindítani a mosogatógépet az ételfoltok vagy a kimaradt edények miatt. A mosogatógép hatékony működéséhez adjunk egy adag Finish gépi öblítőszert a mosáshoz, mely leöblíti a maradékot és segít megelőzni a vízfoltokat, miközben védelmet nyújtó filmréteget von az edények köré a ragyogó eredményért. Többé nem lesz rá szükség, hogy poharainkat alapos vizsgálat alá vessük, és a száradási idő felgyorsulásának köszönhetően azonnal kipakolhatjuk az edényeket a mosogatógépből.

Még egy mosogatásban jártas profi is azt akarja, hogy a leghatásosabb eredménnyel záruljonminden egyes mosogatás. Reméljük, hogy ezek a tippek segítenek abban, hogy jobb eredményt kapjunk minden alkalommal.