A mosogatógép alulteljesítésének okai

A mosogatógép könnyűvé teszi étkészletünk elmosogatását. Ahelyett, hogy az egyes tányérokat kézzel mosnánk el, jó érzés az összes tányért, edényt és evőeszközt egyszerre bepakolni a mosogatógépbe, majd egy rövid idő múlva tisztán, csillogóan és szárazon visszakapni őket! Azonban attól függetlenül, hogy minden 99. mosás tökéletes, előfordulhat, hogy az egyik ciklus alatt nem teljesen mossa el a gép az edényeinket. Amennyiben ezzel szembesülünk, annak számtalan oka lehet. Ebben a cikkben átnézzünk egy párat a lehetséges okok közül, továbbá tippeket adunk a jövőre nézve, hogy a mosogatás minden alkalommal tökéletes végeredménnyel szolgáljon.

A tünetek

Az alulteljesítő mosogatógépnek van néhány jellegzetes tünete. Az egyik legfőbb probléma, ha mosatlan tányérok, edények és evőeszközök maradnak vissza a ciklus után, melyeket nem távolítunk el időben, ugyanakkor a többi tünet nem okozhat vízelvezető eltömődést (állóvíz keletkezik a mosogatógépben), vagy kellemetlen szagot, mint az előbbiek. Ez arra a következtetésre adhat okot, hogy a mosogatógép egyes részei nem teljesítenek olyan jól, mint ahogyan elvárható lenne.

Az okok

Sok tényező meggátolhatja a mosogatógép rendes működését. A kemény víz lerakódásai az alkatrészekben vagy csövekben megakadályozzák a vízáram megfelelő elvezetését vagy eloszlását. A másik ok az lehet, hogy a mosogatógép néha nem fejezi be a ciklust, ezzel a mosási fázis közepéről származó víz a mosogatógépben marad.

További lehetséges oka is van annak, hogy mosogatógépünk nem a legjobb teljesítményt nyújtja, mégpedig az, hogy nagytakarításra van szüksége. A Finish mosogatógép tisztító segítségével a felhalmozódott eltömődések és szennyeződések hatékonyan csökkenthetők.

A megoldás

  1. Ellenőrizzük az egyes alkatrészeket kézzel, hogy lássuk, létrejött-e bármilyen eltömődés bennük. Ezek lehetnek nagyobb ételdarabok, de akár kisebb konyhai eszközök alkatrészei is, amik beleragadhattak a mosogatógép szűrőjébe. Amennyiben találunk valamit, egyszerűen csak vegyük ki a szűrőt, és ürítsük ki a tartalmát, mielőtt visszahelyeznénk.
  2. A nehezen elérhető részek, mint például a mosogatógép sarkok, a zsanérok vagy akár a mosogatógép karján lévő lyukak súrolása segíthet eltávolítani a nagyobb akadályokat. Azonban a mosogatógép belsejében csak egy megfelelő tisztítószer tudja elvégezni a leghatásosabb munkát, ami egyben a csöveket is megtisztítja.
  3. Végezetül legyünk következetesek és tisztítsuk meg mosogatógépünket akár 100 mosás után vagy használattól függően háromhavonta. Ez mindössze annyiból áll, hogy mosogatógép tisztítót teszünk bele és lefuttatunk egy üres ciklust. A Finish mosogatógép tisztító eltávolítja a zsírt és a vízkövet a mosogatógép belsejéből, ezáltal elősegítve, hogy készülékünk folyamatosan a legjobb hatásfokkal dolgozhasson értünk.