Az edényeken található zsír forrása, hogyan küzdjünk meg velük?

A zsírt ugyancsak nagy kihívás lemosni az edényekről és még a mosogatógépet is akadályozhatja. Az alábbiakban megnézzük a zsír három fő forrását, illetve, hogy hogyan lehetséges ezeket csökkenteni, továbbá hogyan biztosítható, hogy a mosogatógép hatékonyan megküzdjön a zsíros maradványokkal.

Sütés - A különböző húsok, a baromfi és a vadhús főzése során bizonyos mennyiségű zsíros lerakódás marad hátra az edényeken. Ha burgonyát és a paszternákot teszünk hozzá és megsütjük őket a zsírban, garantáltan zsíros serpenyőt kapunk. Ehelyett jobb megoldás, ha a húst a serpenyőben elhelyezett sütőrácsra tesszük. Ez lehetővé teszi, hogy a zsír és a húslé kifolyjon és összegyűljön a serpenyő aljában. Amikor eljön az ideje, hogy megfőzzük a burgonyákat, óvatosan öntsük ki a folyadékot egy kancsóba. A zsír leülepszik az edény az alján, míg a hús leve a tetején marad. Ekkor kikanalazhatjuk a levet a szaft ízesítéséhez. Ezután tegyük a burgonyákat egy sekély edénybe, és öntsünk rá annyi szaftot, hogy tökéletesen átsülhessenek. Így egészségesebb fogást kapunk, minden falat ízletes lesz és mind az edényt, mind a serpenyőt könnyebb lesz megtisztítani.

Olajban sütés - Az olajban sütött ételek mind közül a legzsírosabbak. Egy jó tapadásmentes serpenyőben kevesebb zsírt kell használnunk, de megfontolhatjuk akár a szalonna vagy a rendszeresen használt napraforgó,zöldség, vagy olívaolaj lecserélését egy főzéshez használatos olajspray-re. Vagy meg is grillezhetjük a kolbászt és a bacont, így kevesebb zsírt kapunk.

Sütés-főzés - Az üzletben vásárolt üveges mártások, mint a bolognese szósz, nagyon olajosak lehetnek. Egy egészségesebb változathoz (ami nem vonja be a serpenyőket és az edényeket zsírréteggel) érdemes elkészíteni a saját verziónkat egy doboz apróra vágott paradicsom, hagyma, fokhagyma, fűszernövények és némi alaplé segítségével.

Amikor eljön a takarítás ideje, fontos, hogy minden zsíros maradékot lekaparjunk az edényekről, serpenyőkről, és tálakról. Az edényeken maradt zsír megszilárdul a mosogatógépben és eltömődést okozhat. Mivel a zsír taszítja a vizet, semmiképp se próbáljuk meg csap alatt leöblíteni a serpenyőt, mielőtt a mosogatógépbe tennénk. Ehelyett sokkal jobb, ha egy konyhai papírtörlővel vagy szalvétával letöröljük a felületet, így annyi zsírtól szabadulunk meg, amennyitől csak lehetséges.

Helyezzük a piszkos darabokat fejjel lefelé a mosogatógép alsó tálcájára, hogy biztosan kellő mennyiségű vízsugár érje őket a mosás során. Amennyiben a fém sütőedények mosogatógépben moshatók, ugyancsak mehetnek a készülékbe, akárcsak a teflon serpenyők többsége.

Jóllehet a Finish termékcsalád bármelyik mosogatószere eltünteti a zsíros maradványokat, tovább növelhetjük a ciklus hatásosságát Finish Quantum Max mosogatógép-tablettával. Az előáztatóként működő Powerball segít ledörzsölni még a legmakacsabb élelmiszerfoltot is, így nem kell újra és újra elmosogatnunk az edényeket. Egyszerűen helyezzük őket a mosogatógépbe, és hagyjuk, hogy a Finish megszabaduljon a zsíros maradványoktól és edényeinket ragyogóvá varázsolja!

Tudjuk, hogy a tisztább mosogatógép tisztább edényeket jelent. A zsír idővel felhalmozódhat a mosogatógép belsejében is. Éppen ezért fontos, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy biztosan eltávolítottuk a zsírt a készülék rejtett, de létfontosságú alkatrészeiről. Használjunk Finish mosogatógép tisztítót, hogy mosogatógépünket optimális állapotban tartsuk, így továbbra is ragyogóan tiszta edényekkel szolgáljon.