A ház szabályai

Minden háztartásban vannak alapszabályok. Az alvás időzítésétől kezdve a zuhanyozás menetrendjéig, vagyis néhány családban vagy a közösen használt helységek esetén sok dolgot kell megbeszélni egymással. Annyi mindenre kell gondolni, hogy sokan figyelmen kívül hagyják azokat a dolgokat, amik azért léteznek, hogy mindenki életét könnyebbé tegyék, mint pédául a mosogatógép. Íme, pár dolog, ami időt és energiát spórolhat nekünk, valamint elkerüljük vele a mindennapos stresszt.

1. Szabály - Rotáljuk a mosogatógép kipakolását

Mindig akad olyan személy a háztartásban, akire a házimunka nagyobb része hárul. A feladatok megfelelő megvitatása nélkül ez azt eredményezheti, hogy egyes családtagok frusztráltak lesznek, különösen, hogy a mosogatógép kipakolása sok hajolgatást igényel! Mindezek ellensúlyozására, készítsünk egy heti vagy havi munkamegosztást, hogy mindenki részt vegyen a mosogatógép kirakodásában. Továbbá mindenkinek a saját szennyesét kell betöltenie, ami szintén könnyen az otthoni munkamegosztás egyik fő szabályává válhat.

2. Szabály - Készítsünk beosztást a mosogatáshoz

Annak eldöntése, hogy mikor a legjobb elindítani a mosogatógépet, egy csomó gondtól megkímélhet minket.

Ez pedig néhány tényezőtől függ:

1) Mikor lesz szüksége a családnak az edényekre?

2) Ki fogja elindítani a mosogatógépet?

Általában éjszaka (illetve rögtön vacsora után) vagy reggeli után nyílik a legjobb alkalom a mosogatógép használatához. A legtöbb ember nem tartózkodik otthon napközben, de a reggelihez és a vacsorához szükségük lesz azokra az edényekre, amik a mosogatógépben vannak. Ugyanakkor a napi rutin kicsit változó lehet a hétvégéken.

A munkamegosztás továbbá azt is jelenti, hogy már előre döntöttünk arról, ki fogja beindítani a mosogatógépet, és ki teszi be a készülékbe a mosogatógép tablettát.

3. Szabály - Rendezzük sorba a tányérokat

Vannak akik a nagyobb tányérokat a mosogatógép hátuljában szeretik elhelyezni, mások pedig a kézre eső helyekre rakják a dolgokat. Néhányan mindenféle tányért vagy tálat egymás mellé tesznek, míg mások sorba rendezik az edényeket, annak megfelelően, hogy mit használtak utoljára. Jó ötlet, ha megvitatjuk, hogy hol helyezzük el az eszközöket, és hogyan lehet maximalizálni a betöltendő edények mennyiségét azáltal, hogy a hasonló edényeket egymás mellé helyezzük. A tálak és kisebb edények mehetnek egymás mellé a tálca egyik oldalán, míg a nagyobb tányérok a másik oldalra kerülhetnek. Ha mindennek megvan a maga helye, sokkal könnyebb lesz a be- és kipakolás.

 

Végül egy utolsó, gyors tipp: próbáljuk úgy használni a mosogatógépet, hogy tele van. Függetlenül attól, hogy milyen gyakran használjuk, akkor lesz a leghatékonyabb a mosogatás, ha az összes tányért egyetlen ciklusban mossuk el.

 

Minden edényt. Minden alkalommal.

Szeresd a mosogatógéped. Adj neki Finish-t.