Ki tisztítja meg a mosogatógépet?

Elgondolkodtunk valaha azon, hogy milyen sok tányért, poharat és edényt mosogat el a mosogatógép egy évben? Napi két vagy háromszori étkezés egy teljes mosogatógépnyi mostalanhoz vezethet családonként, és ha az év többi 364 napjára gondolunk, könnyen rájöhetünk, hogy a mosogatógép által elvégzett munka mennyisége elképesztő - nem is beszélve a partikról, családi összejövetelekről, stb. Az átlagos családi mosogatógép több, mint 8000 koszos eszközt tisztít meg, de gondoltunk már arra, hogy ki tisztítja meg a mosogatógépet? Lehet, hogy igen, de ha nem, akkor valószínűleg nem is realizáltuk egy alapos takarítás fontosságát, melyre a mosogatógépnek szüksége lehet.

Mit?

Valóban nagyon fontos, hogy a mosogatógépet tisztán tartsuk, hiszen így nagyobb hatásfokkal tud dolgozni. Ez alatt pedig azt értjük, hogy a mosási folyamat végén egyes ételdarabok a permetezőkarba ragadhatnak, vagy zsír és vízkő rakódik le a mosogatógép rejtett, de létfontosságú alkatrészein, viszont a mosogatógép tisztító eltünteti ezeket a szennyeződéseket, és csillogóra varázsolja a készüléket - akárcsak a gépi mosogatószer a poharak esetében. Ez nagyszerű módja, hogy a mosogatógépet tisztán tartsuk, méghozzá viszonylag kis felhajtással.

Miért?

Az a tény, hogy mosogatógépünk jól működik, mindössze csupán attól függ, hogy mi bujkál a csövekben. Nem ritka ugyanis, hogy egy-egy ételdarab lóg ki a permetezőkarokból vagy a gép alján elhelyezkedő szűrőből. Idővel ezekből az ételdarabkákból, valamint a kisebb részecskékből zsíros üledék halmozódik fel, amit muszáj lesz eltávolítanunk. Ha nem takarítjuk ki a gép belsejét, a vízkő még ennél is nagyobb problémát okozhat, mivel gondot jelent mind a mosogatógép alkatrészei számára, mind az egyébként kifogástalanul csillogó poharakon és edényeken megjelenő homályosodás miatt.

Hogyan?

Természetesen a Finish mosogatógép tisztítóval. A Finish mosogatógép tisztító eltávolítja a zsírt és a vízkövet, a mosogatógép pedig tiszta és friss illatú lesz! És a tisztább mosogatógép tisztább edényeket jelent. Mindössze annyit kell tennünk, hogy eltávolítjuk a címkét a flakon tetejéről, stabilan elhelyezzük fejjel lefelé, majd elindítjuk a mosogatógépet egy magas hőmérsékletű programon.

 

Szeresd a mosogatógéped. Használj Finish-t.