A mosogatógép tisztítás szükségességének jelei

Időnként azt gondolhatjuk, hogy a mosogatógépnek egy alapos tisztításra van szüksége. A gép alján található szűrőbe szorult ételmaradványoktól kezdve a mosogatás után megjelenő furcsa szagig, illetve a félig megtisztított edényekig bezárólag sok-sok jel felhívhatja erre a figyelmünket. Ezért havonta egyszer érdemes lefuttatni egy üres ciklust Finish mosogatógép tisztítót adagolva a programhoz, ami biztosítja a mosogatógép megfelelően működését. Tudjuk meg alább, hogy miért van erre szükség.

A jelek

Több általános jele lehet annak, hogy mosogatógépünk kicsit piszkosabb, mint általában, és szüksége lehet egy alapos tiszításra.

  • Kellemetlen szag
  • A gép szűrőjén felhalmozódott ételmaradék
  • Zsírral és ételmaradvánnyal bevont/borított evőeszközök / edények a ciklus végén
  • Rozsdásodás a gép belsejében
  • Ételmaradványok a permetező karokban

Vannak más, kevésbé nyilvánvaló jelek is, mivel a zsír és a vízkő gyakran felhalmozódhat a gép rejtett, de létfontosságú alkatrészein. Azonban minden ilyen szennyeződés eltávolítható egy alapos tisztítással.

Mi a teendő lerakódások esetén?

Ha észrevesszük a fenti jelek bármelyikét, a megoldás meglehetősen egyszerű: használjunk Finish mosogatógép tisztítót. Egyszerűen futtassunk le egy üres mosást a mosogatógép tisztítóval, követve a csomagoláson található utasításokat, és íme! Mind a mosogatógép látható részei, mind a trükkös, rejtett részek tiszták lesznek.

Néhány egyéb ötlet

Bár mindent megtisztít a mosogatógépen belül, a mosogatógéptisztító nem tud hozzáférni bizonyos részekhez, például az ajtóhoz (és a gumihoz, ami körülveszi azt), a készülék elejéhez és a gombokhoz. Ezeket egy ruhával és meleg szappanos vízzel tisztítsuk meg, hogy ugyanolyan fényesek legyenek, mint a mosogatógép belseje. A gombok és az ajtó területe az egyetlen, amit magunknak kell megtisztítani, a többiről a mosogatógéptisztító  gondoskodik.

Ne várjuk meg, amíg már túl késő!

Fontos, hogy rendszeresen megtisztítsuk a mosogatógépet, mivel így egy rutin mosással elkerülhető a vízkő felhalmozódása és az esetlegesen felmerülő egyéb problémák.

Szeresd mosogatógéped. Használj Finish-t.