Hogyan működik a mosogatógép?

28 How A Dishwasher Works

A mosogatási program szakaszai: a szanaszét heverő szennyes edényektől a csillogó terítékig.

Az Ön feladata pofonegyszerű: egyszerűen behelyezi a piszkos edényeket a mosogatógépbe, minden megerőltető munka nélkül, és máris élvezheti 4 órával hosszabb szabadidejét minden héten, a mosogatógépnek köszönhetően.

Hogyan működik a mosogatógép - az egyes programok szakaszai
Elő lépésként egy erős vízsugár eltávolítja edényeiről a szennyeződéseket és az odaégett ételmaradékokat.

A fő mosogató programot egy tiszta vízsugár jelzi, ekkor lát munkához a mosogatószer. A forgó szórófejek kívül-belül lemossák az edényeket.
A higiénia elsőrendű a mosogatógépnél, ezért a víz 75°C hőmérsékletre forrósodik fel, hogy mindent jól megtisztíthasson.

A hatékony tisztítás érdekében friss vízsugárral minden üledéket eltávolít a gép, majd kiengedi az öblítőszert, amely segíti a szárítási folyamatot és csillogóvá varázsolja edényeit.

A végső forró vizes öblítési szakaszban a víz hőmérséklete újra megemelkedik, majd a víz kiürítése után a látens hő (a gép belső felületein visszamaradt hő) mindent ragyogóan tisztára szárít.

És még ennél kevesebb vizet is használhat
Ez úgy hangzik, mintha a mosogatógép rengeteg vizet használna.. Alapjában véve a mosogatógép kevesebb vizet használ, mint amennyi a kézi mosogatáshoz szükséges.