Tudta, hogy a mosogatógép kézben tarthatja a konyhai higiéniát?

13 Hygiene

Kevesen mosogatunk olyan forró vízben, amely az edényeket teljesen megtisztítja. Fedezze fel, miképpen segít a mosogatógép elpusztítani az ártalmas kórokozókat.

Gondoljon egy mozgalmas háztartás mindennapjaira. Napi három étkezés, plusz az uzsonna, kiömlött ételek, esetleg egy-két háziállat. Nem csoda, hogy aggodalmat okoznak a konyhai kórokozók. Még a tisztának tűnő helyeken is jelen lehetnek, például a mosogatóban vagy a mosogatórongyon.

A kézi mosogatás kellemetlenségei
Csak a 60°C feletti hőmérsékletű víz tisztítja meg alaposan az edényeket, azonban tanulmányok* kimutatták, hogy az emberek többsége ennél jelentősebb alacsonyabb hőmérsékletű vízben mosogat. Alapjában véve a tanulmányok eredményei azt mutatják, hogy néhány háztartás csupán 27,5°C-os vizet használ mosogatáshoz.

A mosogatógép 75°C-ra melegíti fel a vizet, így sokkal higiénikusabban megtisztítja az edényeket, mint a kézi mosogatás. Íme egy tény, amely biztosan mosogatógép rajongóvá teszi Önt is!

A forró tisztát jelent
Egy másik gond a kézi mosogatáskor használt kézmeleg vízzel, hogy nem képes alaposan megtisztítani az edényeket. A mosogatógép ezt a gondot is megoldja.

A mosogatógépből frissen kivett teríték általában tisztább, mint a kézzel mosott edények. Ez annak köszönhető, hogy a mosogatógép magasabb hőmérsékletű - akár 75°C-os - vizet használ, mint amit kezeink kibírnának. És mivel a mosogatógép mindent megszárít, nincs szükség konyharuhára, amely önmagában is kórokozók menedékhelye lehet.

A forró víz, a modern mosogatószerek hatékony összetevői, valamint a kézi beavatkozást nem igénylő szárítási folyamat együttesen csakis egy eredményhez vezetnek: higiénikusan tiszta edények.

* A Hygiene Audit Systems UK 2012-es, illetve a Bonni Egyetem 2008-as, mosogatásra vonatkozó tanulmányai alapján.