Keményvizes területen élek?

53 Hard Water Area

Itt megtudhatja, hogy az Ön lakóhelyén milyen a hálózati víz, és tájékozódhat, hogyan védheti mosogatógépét a kemény vízben található ásványokkal szemben

Egyértelmű, hogy keményvizes területen él, ha a vízforralóban vagy a vízcsapok körül vízkő képződik. Ha nem biztos benne, a térképen megnézheti.

Mit jelent a kemény víz?

A kemény víz feloldott kalciumot és magnéziumot tartalmaz. Ezek az ásványok azokból a kőzetekből kerülnek a vízbe, amelyeken a víz átszűrődik, mielőtt a vízkezelő állomásokhoz, majd onnan a lakása vízcsapjaiba jutna. A kemény víz ártalmatlan az egészségre, azonban károsan befolyásolja a konyhai felszerelések, például a mosogatógépek működését és tisztán tartását.

Keményvizes területen élek. Mit tehetek, hogy jobban működjön a mosogatógépem?

Mindig használjon gépi sót és elegendő mennyiségű gépi mosogatószert. Ha nem használ elegendő mosogatószert, hab helyett ragadós massza alakul ki mosogatás közben.

A gépi öblítőszerek használata szintén fontos. Az üvegedények és poharak csíkok és foltok nélküli tisztításához a nagyon kemény vizes területeken még akkor is kell gépi öblítőszert használnia, ha öblítőszert tartalmazó mosogatógép-tablettákat használ.

A mosogatógép tisztítása

A mosogatógép tisztítók rendszeres használatával megelőzhető a vízkőlerakodás.