Hogyan használhatja ki minél jobban új konyháját?

41 Making The Most

Gondolja át, hogyan igazodik új konyhája - és mosogatógépe - életstílusához. Már maga a tervezés is szórakozás

Szóval, eldöntötte, hogy felújítja konyháját. Akár teljes felújítást tervez, akár kis átalakítást, a tervet alaposan meg kell fontolni.

Hogy szolgálja Önt új konyhája?
Alapjában véve a rendelkezésre álló hely határozza meg, hogy mit tehet. De ott van a család is: egyedül él, párjával, vagy gyerekek és nagyszülők is vannak a képben? Arra is gondolnia kell, hogy Ön milyen típusú szakács: ínyenc, szórakoztató vagy családanya, esetleg készételekre hagyatkozik. Gondoljon a konyha stílusára is: Ön a házias stílust kedveli különálló konyhai felszerelésekkel, vagy a modernebb, beépített stílus híve?

A hatékony tervezés
Talán hallott már a „konyhai háromszög“ fogalmáról, amely szerint a mosogatót, a tűzhelyt és a hűtőszekrényt úgy kell elhelyezni a konyhában, hogy háromszöget alkossanak. Az ilyen elrendezéssel időt és energiát takaríthat meg főzéskor és takarításkor, és minél kisebb a háromszög, annál hatékonyabban dolgozhat.

A mosogató helyét elsőként kell eldönteni, ezt általában a vízvezetékek helyzete határozza meg. A mosogató mellé jön a mosogatógép. Ez ésszerű döntés, mind a hatékonyságot, mind a vízhálózatra való csatlakoztatást tekintve. Miután eldöntötte hova kerüljön a hűtőszekrény és a tűzhely, gondoljon a tárolásra is. Igazán hasznos lehet, ha az edényeit és evőeszközeit a mosogatógép közelében tárolja.

Az életstílusának megfelelő mosogatógép
Még a karrierjükkel elfoglalt, kis lakásban élő egyedülálló személyek vagy párok is beilleszthetnek egy új mosogatógépet a konyhába. Így nem a reggeli mosatlan edények várják őket, amikor a munkából hazaérnek, és gyorsabban eltakarítható az asztal egy kemény munkanap után. A keskeny kialakítású modellek csupán 45 cm szélesek, ami rendkívül hasznos megoldás kisebb háztartások vagy kevesebb edény esetén. Amennyiben bérlakásban lakik, a kompakt asztali modell az ideális választás, hiszen magával viheti, ha elköltözik.

Nagyobb család esetén, vagy ha a konyhában fogadja látogatóit, valószínűleg több szabad hellyel rendelkezik. Ilyen esetben arra gondoljon, hogy egyszerűbb egy teljes méretű mosogatógépbe bepakolni az edényeket, hogy több idő maradjon az élet fontosabb dolgaira.