10 dolog, amivel felszabadult idejét töltheti

43 10 Things To Do

Egy mosogatógéppel hetente akár 4 órát is megtakaríthat. És íme néhány tipp az így nyert szabadidő eltöltésére.

Kiszámítottuk, hogy átlagosan heti négy órát spórolhat meg, ha a mosogatógépre bízza a fáradságos munkát. Ez évente 200 órát jelent, ami jóval több egy hétnél. Gondoljon csak bele, hogy mivel töltheti az idejét mosogatás helyett.

  1. Megtanulhat egy nyelvet: Internetes vagy audió kurzus elvégzésével mosogatás helyet bármilyen nyelven megtanulhat egy év alatt. 

  2. Segíthet a házi feladatban: A kisiskolás gyermekeknek napi 30 perces, nagyobb gyerekeknek pedig napi egy órás házi feladatot kell elkészíteniük, szülői felügyelet mellett. Ha segít gyermekének a napi házi feladatok elkészítésében, sokkal magabiztosabban néz majd szembe a vizsgákkal.

  3. Főzhet: Kipróbálhat egy új receptet, amelyet már régóta szeretett volna megfőzni, ha lett volna rá ideje. Most már van. És el sem kell mosogatnia utána.

  4. Ápolhatja a kapcsolatait: Egy telefonhívás, e-mail vagy akár levél barátainak vagy rokonainak sokkal jobb időtöltés, mint a piszkos edények súrolása. Rajta, szerezzen örömet valakinek!

  5. Táncolhat: Legyen az cha-cha vagy capoeira. Heti egy táncórával, plusz néhány konyhai vagy előszobai gyakorlással nagy vihart kavarhat.

  6. Sétálhat a parkban: Egyórányi séta családjával a friss levegőn remek stresszoldó lehet ebben a monitorokhoz kötött világban.

  7. Olvashat: Gondoljon csak bele, ha heti négy órát olvashatna... Pillanatokon belül kiolvasná a klasszikusokat, és teljesen ingyen: a legtöbb irodalmi mű már táblagépen, vagy az interneten is ingyenesen olvasható. 

  8. Mozoghat: Napi félórás mozgás, legyen az kocogás, szaladás, fitnesz DVD vagy egy élénk séta, elegendő ahhoz, hogy szívét, immunrendszerét és általános közérzetét javítsa. Rajta!

  9. Rendezheti végre a fotóit: Mindig készült rá. Most apránként megteheti. Készítsen albumot régi képeivel. Kutassa át digitális archívumait és nyomtassa ki a legjobb fotókat, majd küldje el a nagyszülőknek is. 

  10. Játszhat: Ha van kisgyereke, töltsön vele több időt. Találjanak ki történeteket vagy építsenek valamit. Az idősebb gyerekek szeretik, ha együtt nézi velük kedvenc adásukat, vagy játszik velük a számítógépen. Nincs gyereke? Nézze meg kedvenc televíziós sorozatának elmulasztott részeit, vagy egy új epizódot.